Política

Nuet: “L’únic que hem fet és portar un debat polític al Parlament”

El Tribunal Suprem comença a el judici contra l’exmembre de la Mesa del Parlament el 2016 i el 2017

Assegura que vol convèncer el tribunal que cal mantenir espais de diàleg en les institucions

L’exmembre de la Mesa del Parlament durant el 2016 i el 2017 i en l’actualitat diputat d’ERC al Congrés Joan Josep Nuet se sotmet aquest dimecres al judici per el debat i l’aprovació de la llei del referèndum de l’1-O, tot i que es va abstenir en la de la llei transitorietat jurídica.

Abans d’entrar a la sala del Tribunal Suprem, Nuet ha assegura que afronta la vista “amb valentia i amb conviccions”, convençut que és “innocent” al igual que els seus companys: “L’únic que hem fet és portar un debat polític i que estava al carrer a una institució tan important com el Parlament de Catalunya”.

Nuet ha assegurat que segueix convençut que el Parlament de Catalunya “ha de poder fer aquests debats” i que no entén la democràcia “on els debats que hi ha a la societat no es puguin fer amb tranquil·litat al Parlament on els diputats puguin expressar totes les seves opinions”. “Després els mecanismes de control constitucional poden actuar, però no puc concebre que de forma prèvia se’ns pugui dir què podem dir o no i què podem pensar o no . Si en un Parlament no podem dir el que pensem, com a democràcia hem fracassat i em resisteixo a pensar que hem fracassat com a democràcia”, ha assegurat.

Per Nuet, la democràcia consisteix “en respectar el que pensen les diferents opcions polítiques i parlamentàries” i ha defensat que el sobiranisme i l’independentisme són “una opció democràtica i pacífica” que ha de poder “expressar- lliurament les seves opinions encara que no hi estiguem d’acord”.

“No vull els meus contrincants polítics a la presó, els vull asseguts en un escó al Parlament argumentant el seu punt de vista perquè jo pugui també amb el meu punt de vista, convèncer-los”, ha afegit, tot esperant que el procés judicial a que s’enfronta “no faci retrocedir la democràcia espanyola, que considera que en aquests moments està “donant passos enrere històrics”. “Intentaré convèncer el tribunal. Vull que entenguin que hem de poder tenir espais pel diàleg. I sé que el diàleg guanyarà, portarà solucions polítiques al conflicte que viu Catalunya i Espanya”, ha sentenciat abans d’entrar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cimera de l’OTAN

La Xina “deplora” l’acusació de l’Aliança de donar suport a Rússia

Barcelona
política

Benvinguda a punt per rebre demà els cinc exiliats de Suïssa

barcelona

Josep Campmajó torna de l’exili aquest divendres

girona
Rússia

La vídua de Navalni, declarada “terrorista” per les autoritats russes

Barcelona
Estat francès

Un foc afecta l’agulla de la catedral gòtica de Rouen

Barcelona
judicial

El Suprem tira d’artilleria pesada i fa el primer pas per recórrer l’amnistia al TC

barcelona
política

L’Audiència pregunta sobre l’amnistia als imputats del jutjat 13 o la consulta a Europa i al TC

barcelona

L’Audiència amnistia l’única activista condemnada pel tall del tren

girona
política

Simó recusa quatre jutges del Suprem en la seva inhabilitació