Política

A l'espera d'un “no rotund” al magatzem nuclear a Zarra

La plataforma contrària a la candidatura de Zarra a acollir el cementeri nuclear vol un pronunciament contundent del ple del Consell que ratifique el rebuig a la instal·lació

Pepe Cerdá, portaveu de la plataforma que s'oposa a la ubicació del magatzem temporal centralitzat (ATC) a Zarra, ha anunciat que les mobilitzacions contra el silenci del president de la Generalitat, Francisco Camps, es mantindran si no es produeix una mostra més contundent de l'oposició del govern valencià a la instal·lació en el ple del Consell del proper divendres.

Ahir, el conseller d'Infraestructures i Transport, Mario Flores, va manifestar per primera vegada que el Consell és contrari a la candidatura de Zarra promoguda per l'alcalde del PP d'aquesta localitat. Però la plataforma no ho troba insuficient. Considera necessari un pronunciament per part del mateix president de la Generalitat, igual que han fet els presidents d'altres comunitats afectades.

I l'oposició és del mateix parer. La secretària general del PSPV de la demarcació de València, Carmen Martínez, ha recriminat al president Camps que amb el seu silenci “ha permés que Zarra guanye opcions per ser la seu del cementeri nuclear” i ha exigit explicacions “per l'ocultació dels informes”, no fets públics fins ahir per Flores, que desaconsellen la ubicació de la instal·lació en els terrenys proposats.

Per part d'EUPV, el diputat autonòmic Lluís Torró ha manifestat que el Consell “ha d'esborrar la tebiesa al seu pronunciament” i li ha fet memòria de l'acord pres el febrer de 2006 quan les Corts valencianes decidiren oposar-se a qualsevol instal·lació d'aquest tipus al País Valencià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia