Política

El Consell per la República s’obre a reformular la seva governança enmig del debat sobre el seu paper

L’organització convida a un diàleg a Junqueras i Rovira (ERC), Jordi Sànchez (Junts), a la CUP, Òmnium i l’ANC

El Consell per la Repúblic a ha convidat als dirigents d’ERC Oriol Junqueras i Marta Rovira, al secretari general de Junts, Jordi Sánchez; a la CUP, Òmnium Cultural i l’ANC a un diàleg bilateral per “reformular” la seva governança, enmig del debat sobre el seu paper en les negociacions per formar Govern. El CxR assegura en un comunicat que els anima “la convicció” que és més important un acord per “culminar el procés d’independència de manera efectiva” que no pas “les persones i els càrrecs que ocupin”. L’organització entén que per fer possible una direcció política col·legiada cal “reformular” la seva governança i “definir de manera precisa i sense contradiccions les funcions específiques dels seus òrgans”.

L’organització, liderada per l’expresident de Carles Puigdemont, s’obre a articular una direcció en què hi participin els principals partits i les principals entitats civils de l’independentisme de manera “col·legiada”. “Aquesta direcció política col·legiada serà més legítima i més eficaç si s’insereix en un marc institucional legítim i eficaç”, argumenten. I consideren que el CxR “proporciona el millor marc institucional possible”. “És la institució republicana des de la qual s’han d’acordar les estratègies per fer efectiu allò a què ens vam comprometre a partir del resultat del referèndum”, afegeixen.

Així, animen a “debatre, des de la lleialtat i la confiança, aquesta reformulació de la governança del Consell” per “facilitar la inserció de la direcció col·legiada en la seva estructura institucional”. I ofereixen iniciar el diàleg “de manera immediata”.

El CxR apunta que és “un instrument necessari per fer possible el desbordament democràtic” i assenyalen que el Consell ha de “continuar sent part de la solució, mai un problema”. “La seva existència no només no hauria de ser un obstacle, sinó que hauria de facilitar el consens estratègic de tots aquells actors que tenen la constitució de la República com a objectiu prioritari”, conclouen.

Qui forma part del govern del Consell per la República?

En l’actualitat, el govern del Consell de la República està formada per Carles Puigdemont, com a president, i Toni Comín, com a vicepresident, a més de Clara Ponsatí, Lluís Puig, Elisenda Paluzie, Antoni Castellà, Guillem Fuster, Isaac Peraire, Lluís Llach, Carme Garcia, Aurora Madaula, Neus Torbisco-Casas i Carme Garcia. I es va ampliar amb persones representants d’organitzacions polítiques compromeses amb l’objectiu de fer efectiu el mandat de l’1-O sense representació al Parlament de Catalunya: Jordi Pessarrodona, Enric Folch i Vila, Josep Serra i Marimon, Albert Aragonès i Toni Roderic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

Picabaralla entre Junts i el govern de TSF i el PSC pel mal estat del Casino dels Nois

SANT FELIU DE GUÍXOLS
iemen

Els Houthis del Iemen ataquen el nord d’Israel i un vaixell de càrrega en el mar Roig

barcelona
tribunals

Primer recurs d’un agent a una de les primeres amnisties

barcelona
unió europea

Hongria descarta donar suport a Von der Leyen com a presidenta de la Comissió

barcelona
estats units

El Suprem dels EUA bloqueja una norma de Biden per a reduir la contaminació

barcelona
política

La JEC multa el conseller de Salut per visitar hospitals en període electoral

barcelona

Girona prorroga el contracte de llum amb Endesa i Iberdrola

GIRONA
guerra a gaza

Israel no està llest per a evacuar el nord en cas de guerra amb Hezbol·là

barcelona
estats units

El Suprem autoritza avortaments en cas d’emergència a Idaho

barcelona