Política

El PSC insisteix que Illa és l’ “alternativa” davant la manca d’acord entre ERC i Junts

Granados creu que Borràs hauria de valorar ja començar a fer una ronda de converses

El PSC manté la voluntat que el seu candidat, Salvador Illa, se sotmeti a un ple d’investidura, davant la manca d’acord entre Junts i ERC. La viceprimera secretària del PSC, Eva Granados, no entén que encara no hi hagi un acord entre els independentistes “que porten governant 10 anys junts” i ha rebutjat unes noves eleccions. “Hi ha una alternativa al govern independentista, que sembla que no se’n surt, i això passa per Illa”, ha manifestat Granados en una atenció als mitjans després de participar al cicle de conferències ‘El progrés en el segle XXI’, de Foment del Treball. Preguntada per si els socialistes estarien disposats a arribar a acords puntuals en cas que ERC governés en solitari, Granados ha declinat parlar de “futuribles”.

D’altra banda, Granados ha opinat que la presidenta del Parlament, Laura Borràs, “hauria de valorar ja començar a fer una ronda de converses”. Si bé ha dit que ha de veure si hi ha una majoria possible, ha recordat que hi ha “antecedents no gaire llunyans d’una doble votació i fracàs rotund del candidat d’ERC”, Pere Aragonès.

Granados ha assegurat que els socialistes no han deixat de parlar en cap moment amb els grups de cara a una eventual investidura d’Illa.

“Si ells són incapaços de posar-se d’acord, el que haurien de fer és pensar en l’interès general dels catalans i donar suport a la investidura d’Illa”, ha insistit la dirigent del PSC, que espera que, si mai arriba el moment, els partits d’esquerres donin suport a la seva candidatura.

Granados ha participat en una conferència del cicle ‘El progrés en el segle XXI’, impulsat per la Societat Barcelonina d’Estudis Econòmics i Socials de Foment del Treball, amb un diàleg amb l’economista Antón Costas, al Palau Macaya.

La viceprimera secretària del PSC ha reivindicat que “per eliminar desigualtats a la societat es necessiten institucions i governs forts”. En aquesta línia, ha denunciat que Catalunya no tingui ara un executiu “fort” per a “liderar” ni “treballar colze a colze amb els agents socials, el món local, el govern espanyol i la Unió Europea”. “Necessitem els fons New Generation i necessitem un govern tan aviat com sigui possible”, ha continuat Granados, que creu que la “paràlisi” té “conseqüències en el benestar i en les desigualtats dels catalans”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Caterina de Gal·les anuncia que ha superat el càncer

barcelona
europa

Alemanya instaurarà controls en totes les seves fronteres

barcelona
guerra a gaza

Israel intensifica la pressió al nord de Gaza i ordena noves evacuacions

barcelona
veneçuela

Madrid nega haver negociat amb Caracas la sortida de González

barcelona
estat espanyol

El TS pregunta a la fiscalia si cal investigar García Ortiz pel cas de la parella d'Ayuso

barcelona
estat espanyol

Joan Carles de Borbó assegura l'herència a les seves filles

barcelona
política

Rovira, dolguda, apunta a la candidatura de Junqueras per les noves filtracions

barcelona
guerra a ucraïna

La Xina anuncia exercicis militars amb Rússia aquest mes

barcelona
Política

El TSJC es planteja enviar al Suprem un cas ja amnistiat

barcelona