Política

Ple del Parlament amb tots els diputats a l’hemicicle després d’un any i 54 dies

Arrenca amb l’elecció de la nova secretària segona de la Mesa, en substitució de Cuevillas

El primer ple de la XIII legislatura continuarà amb la sessió de control al govern

Aquest dijous se celebra el primer ple de la XIII legislatura al Parlament. Però també és el primer ple amb tots els diputats i diputades a l’hemicicle del Parlament des de fa un 1 any i 54 dies, a causa de la Covid-19. L’últim ple abans de la pandèmia es va celebrar el 4 i 5 de març de 2020.

Per mantenir la distància de seguretat, els diputats i diputades s’hauran de distribuir entre la zona d’escons, l’espai destinat al públic, la llotja de convidats i la premsa. Tots els diputats podran ser a l’hemicicle durant les votacions, i es recomana als grups que fora d’aquests moments la presència dels parlamentaris sigui rotatòria.

El ple arrenca a les 10h amb l’elecció de la nova secretaria segona de la Mesa en substitució de Jaume Alonso-Cuevillas, que va deixar el càrrec fa unes setmanes. Tal com estableix el reglament de la cambra, la votació es farà per mitjà de paperetes en què els diputats han d’escriure un sol nom, que han de dipositar a l’urna.

Tot seguit començarà la sessió de control al govern en funcions. Durant la sessió de control, cadascun dels vuit grups parlamentaris podrà formular una pregunta al vicepresident del Govern en substitució del president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès. Pel que fa a les preguntes al Govern, el PSC-Units, ERC i JxCat podran formular-ne fins a tres cadascun, i Vox, la CUP, ECP, Cs i el PPC, una.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia