Política

El TC accepta que el magistrat Cándido Conde-Pumpido s’aparti de la causa del ‘procés’

El document sosté que la decisió reforça “l’aparença i la confiança” en la imparcialitat del tribunal

El Tribunal Constitucional (TC) ha acceptat aquest dijous per unanimitat que el magistrat Cándido Conde-Pumpido s’aparti de la causa del ‘procés’. El document, firmat pel magistrat Andrés Ollero assenyala que vol garantir “preventivament” el dret a un procés “amb totes les garanties” d’aquells que en formen part, o bé es veuen afectats pel contingut de les resolucions. Així mateix, el TC considera que la decisió “reforça l’aparença i la confiança” en la imparcialitat del tribunal en l’exercici de les funcions que li pertoquen pel que fa a la “defensa dels drets fonamentals” de tots els ciutadans, de la Constitució i dels “valors” que proclama.

Conde-Pumpido va presentar l’escrit d’abstenció el passat dimecres 7 d’abril. A més, les defenses de Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Raül Romeva havien presentat escrits al TC sol·licitant la recusació del magistrat en els recursos sobre l’1-O. De fet, no és l’únic que s’abstindrà de resoldre-ho, també ho va demanar prèviament el magistrat Antonio Narváez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia