Política

Iceta: «Espanya ha de moure fitxa»

El viceprimer secretari del PSC pensa que les institucions espanyoles han de dir ara si l'Estatut és constitucional

Qui ha de moure fitxa després de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut? Miquel Iceta, viceprimer secretari del PSC, ho té molt clar: és el torn d'Espanya. El dirigent socialista català ha fet aquestes manifestacions en una entrevista a Catalunya Informació.

Iceta ha reblat que Catalunya va seguir totes les regles del joc en l'elaboració de l'Estatut. El primer secretari afirma una altra vegada que el text és totalment constitucional. I el que cal és que «les institucions espanyoles ens diguin si hi cap» en el marc de la Carta Magna. El grup socialista a Madrid, diu, ja ha respòs de manera afirmativa.

Iceta no descarta un acord entre CiU i ERC «per la independència de Catalunya'» En aquest sentit, perquè l'acord sigui possible ha instat la federació nacionalista a «sortir de l'armari» i reconèixer que vol trencar amb Espanya.

El dirigent socialista ha dit que el PSC no renuncia a una reforma constitucional però que cal buscar altres vies i no quedar-se «encallat» per la negativa del PP, que és imprescindible, ha apuntat, per dur a terme la reforma.

El viceprimer secretari ha aprofitat l'avinentesa per replicar José Bono, president del Congrés, que va dir ahir que el PSC a voltes va més enllà que les forces nacionalistes. Iceta ha dit que el polític castellà té un pensament nacionalista espanyol que s'acosta en molts aspectes al del PP. El dirigent socialista afirma que de ben segur el PSC no convencerà Bono peró aquest tampoc ho farà amb la gent del Principat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia