Política

Sant andreu de llavaneres

ERC vol aturar el nou pla d'ordenació urbanístic

Denuncien que CiU vol aprovar un pla semblant al que va fer l'anterior govern local

El govern de Sant Andreu de Llavaneres ja ha enllestit el nou pla d'ordenació urbanística municipal (POUM). Han passat tres anys des que l'alcalde, Bernat Graupera, es va comprometre a “refer-lo” per trobar el consens que l'anterior govern del PP i el PSC no havien aconseguit. Tot i això, ERC ja critica que el planejament, que es portarà a aprovació la setmana vinent, s'ha revisat sense que se n'hagi fet “cap consulta prèvia, ni tampoc cap procés participatiu”. Per aquest motiu, reclama que se n'aturi la tramitació o, com a mínim, que s'ajorni per més endavant.

De fet, el regidor Joan Mora lamenta que CiU vulgui tirar endavant un pla que no ha canviat gaire respecte de l'anterior i que tant va criticar aleshores. “El POUM que van dissenyar el PP i el PSC es basava en uns estudis realitzats l'any 2003 que no tenen res a veure amb la realitat actual”, adverteix Mora, el qual també alerta que el treball dóna aixopluc als convenis urbanístics signats durant l'anterior mandat i que ara són investigats per l'Audiencia Nacional. “El que vol aprovar el govern de CiU no és més que el POUM de l'exregidor Antoni Jiménez, que va afavorir altres interessos il·lícits i no pas els del poble”, comenta.

Canvis poc significatius

A banda “d'hipotecar el futur de Sant Andreu de Llavaneres”, els republicans reclamen un cop més que es faci “taula rasa” amb l'urbanisme i que el govern municipal elabori un pla realment nou de dalt a baix.

Segons ells, l'única modificació que s'hi ha introduït és una petita reducció d'habitatges a les tres zones noves de creixement previst, totes situades al barri de Can Sanç.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia