Política

La UE avisa el Marroc que “res farà canviar la posició” sobre el Sàhara Occidental

La CE referma la seva “solidaritat” amb l’Estat en aquest afer

Brussel·les confia que la relació “profunda” entre Espanya i el Marroc permeti “rebaixar la tensió”

La Comissió Europea (CE) ha avisat aquest dimarts el Marroc que “res farà canviar” la seva posició sobre el Sàhara Occidental.

En plena crisi entre Madrid i Rabat, una portaveu del servei exterior europeu ha tornat a insistir en la “solidaritat” amb l’Estat espanyol i ha subratllat la “posició ferma i sense canvis” de Brussel·les sobre el Sàhara Occidental.

Després que el Marroc hagi reconegut que la causa “profunda” de la crisi amb Espanya és pel seu posicionament sobre el Sàhara Occidental, la portaveu comunitària ha insistit que la posició de la Unió Europea (UE) és la de demanar una “negociació ràpida” en el marc de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) per “buscar solucions polítiques duradores i justes” i “acceptables en la línia de les resolucions de les Nacions Unides”.

Preguntada sobre la crisi entre tots dos països, la portaveu del servei exterior de la UE confia que “la relació profunda” entre Espanya i el Marroc permeti resoldre la situació i “rebaixar la tensió”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.