Política

Torra creu que l’informe del Consell d’Europa “amonesta” l’Estat per la seva inhabilitació

El document exigeix “no perseguir els polítics que van succeir els empresonats per les seves mostres de solidaritat”

L’expresident considera que els indults no són la solució perquè “no som davant d’un conflicte legal, sinó d’un conflicte polític”

L’expresident de la Generalitat Quim Torra ha considerat aquest divendres que l’informe del Comitè d’Afers Legals i Drets Humans de l’Assemblea del Consell d’Europa (CoE, per les seves sigles en anglès) sobre l’ús de la justícia que s’ha fet a Espanya contra els polítics independentistes catalans “amonesta” l’Estat espanyol per la seva inhabilitació l’any passat.

En un comunicat enviat als mitjans, Torra destaca que l’esborrany del document que va transcendir ahir dijous exigeix “no perseguir els polítics que van succeir els empresonats per les seves mostres de solidaritat”. L’expresident considera que aquesta frase fa en una clara referència a la seva inhabilitació.

També remarca la petició que fa el Comitè d’Afers Legals i Drets Humans del CoE de “retirar els processos en marxa contra els dirigents/funcionaris implicats en el referèndum inconstitucional del 2017”.

Torra es va negar a retirar les pancartes i símbols de solidaritat amb els represaliats per l’1-O al Palau de la Generalitat i a qualsevol dependència de les institucions públiques catalanes, seguint les indicacions fetes pel grup sobre detencions arbitràries de la Comissió de Drets Humans de les Nacions Unides, que animava les autoritats a denunciar la vulneració de drets que s’havia produït contra els polítics i ciutadans independentistes catalans.

L’expresident enfrontarà durant les pròximes setmanes un segon judici per haver desobeït la instrucció del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que li ordenava retirar una pancarta de solidaritat amb els presos polítics i exiliats.

A parer de Torra, els indults no són la “solució per al conflicte polític, perquè no som davant d’un conflicte legal, sinó d’un conflicte polític”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia