Política

Ábalos considera que els polítics indultats “feien més mal dins la presó que fora”

El ministre diu que així “s’acaba amb la imatge d’estat repressor i amb la campanya internacional de l’independentisme”

El ministre de Transports i secretari d’organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha afirmat que els nou polítics indultats “feien més mal dins la presó que fora”.

“Jo crec que feien més favor a l’independentisme a dins la presó, enormement més”, ha assegurat Ábalos aquest dissabte des del 2n Fòrum d’Organització del PSOE a Mèrida.

Segons el ministre, amb els indults “s’acaba amb la imatge d’un estat repressor i que aquí no hi ha democràcia, i també amb la campanya internacional de l’independentisme”.

Per la seva banda, el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha defensat els indults del govern espanyol com una mostra de “convivència, concòrdia i diàleg”, i ha acusat el PP –i especialment l’expresident Aznar- de “mentir”.

“Alguns volen tornar a l’Espanya negra i s’obliden que haver mentit els va fer sortir del govern l’any 2004”, ha recordat Grande-Marlaska.

“També van mentir en el pitjor desastre ecològic d’Espanya i en els fets successius que van portar a la guerra de l’Iraq”, ha continuat el ministre de l’Interior en un acte sobre drets LGTBI a la localitat malaguenya de Torremolinos.

“Aznar se’n va anar mentint sobre el pitjor atemptat terrorista que hem patit els espanyols, i desgraciadament n’hem patit molts, i ara també menteix sobre els indults”, ha recalcat Grande-Marlaska.

“Ell també en va concedir i també va fer política penitenciària”, ha volgut deixar clar el ministre de l’Interior, que també ha recriminat a l’expresident espanyol les amenaces a empresaris i bisbes amb la frase “són dies per apuntar i no oblidar”.

“Aznar és el ressentiment i l’odi fet carn”

“Les organitzacions civils, les empresarials, les sindicals i, fins i tot, la Conferència Episcopal no poden parlar, només els polítics. Ja ho sabeu, silenci”, ha ironitzat Grande-Marlaska.

“Aznar ja no es talla amb empresaris i bisbes. Visca l’Església i visca el Rei, però si la seva opinió no s’acomoda a la seva tot està en qüestió”, ha avisat el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

“Un dia per anotar a on?”, s’ha preguntat en veu alta Ábalos, que ha titllat Aznar de ser “el ressentiment i l’odi fet carn”.

“Es tracta del pitjor president que ha tingut Espanya i ahir va anar de sobrat. Diu molt a nivell polític de què va el projecte de la dreta”, ha conclòs el secretari d’organització del PSOE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia