Política

Junqueras: “Davant la repressió que patim, la independència és més que mai un deure”

Junqueras, Forcadell, Romeva i Bassa participen en la primera reunió de la Permanent Nacional d’ERC un cop indultats

El president dels republicans, Rovira i Aragonès intervindran al consell nacional extraordinari dilluns a la tarda

El president d’ERC i exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras, l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i els exconsellers Raül Romeva i Dolors Bassa han participat aquest dilluns en la seva primera reunió de la Permanent Nacional d’ERC, un cop indultats.

També ha estat la primera vegada que han tornat a la seu del partit, al carrer Calàbria, un cop concedida la mesura de gràcia. Romeva hi ha entrat acompanyat de Diana Riba, i Bassa i Forcadell han arribat en dos cotxes que les han conduït fins a dins. La reunió l’han seguit de manera presencial una vintena de membres i la resta, com la secretària general, Marta Rovira, des de Ginebra, ho han fet a distància.

A la tarda, els líders independentistes d’ERC han participat al Consell Nacional extraordinari del partit al costat de la secretària General, Marta Rovira, que viu a Suïssa, i del president de la Generalitat, Pere Aragonès, que és el coordinador nacional de la formació.

En el seu discurs, el president d’ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat que la independència de Catalunya “no és només un dret”, sinó que ara, davant “la repressió” que pateix el moviment independentista, és “més que mai un deure”.

Durant la seva intervenció davant el consell nacional extraordinari d’aquest dilluns, la primera després de ser indultat, Junqueras ha afirmat que la independència “és l’única eina” per construir “una societat veritablement justa” i que garanteixi “de forma definitiva la dignitat” dels ciutadans. “Si hem aguantat el que hem aguantat i si tornem a estar aquí adreçant-nos al consell nacional és perquè som republicans i som independentistes”, ha reiterat l’exvicepresident del Govern, que ha estat llargament ovacionat per tot l’auditori.

Junqueras també ha criticat el Tribunal de Comptes, lamentant que demà no només “embargaran les cases” de les persones encausades, sinó la dels seus fills: “Cap democràcia del món hauria de permetre’s el luxe de represaliar els fills, aquells que no tenen cap responsabilitat política”, ha assenyalat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.