Política

Puigdemont, sobre el procediment del Tribunal de Comptes: “Franquisme de fons i forma”

Es refereix a l’òrgan com a “inquisició espanyola”

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont s’ha referit a través del seu compte de Twitter a la fiança de 1,9 milions que li reclama el Tribunal de Comptes per l’acció exterior del Govern entre el 2011 i el 2017. “Ara mateix Boye té només tres hores per llegir 504 pàgines de l’informe de la inquisició espanyola dita Tribunal de Comptes. I després només tindrà 10 minuts per fer les al·legacions, independentment del nombre de persones que defensi. Franquisme de fons i forma”, ha lamentat. També ha assenyalat que la fiança ja ha estat explicada abans amb “luxe de detalls” a través dels mitjans de comunicació.

“Coses de la democràcia espanyola, on el franquisme continua viu perquè el cap de l’estat li deu la corona”, ha afegit.

Torra: “Una absoluta indecència”

L’expresident de la Generalitat Quim Torra ha valorat com una “absoluta indecència” les multes milionàries que el Tribunal de Comptes ha comunicat a una quarantena d’excàrrecs del Govern per l’acció exterior entre 2010 i 2017. “Una mostra més de la barbàrie amb què l’Estat utilitza tots els seus tentacles per a destrossar famílies”, ha assenyalat. Al 129è president de la Generalitat, Artur Mas, i al seu exconseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, se’ls reclamen 2,8 milions d’euros a cadascun, mentre que a Carles Puigdemont i Oriol Junqueras els demanen un màxim d’1,9 milions d’euros. Torra ha demanat que no “es compti” amb ell per “blanquejar els culpables”, que ha assegurat que són “els governs espanyols del PP i del PSOE i Unides Podem”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia