Política

Aragonès no preveu assistir a la conferència de presidents autonòmics del juliol: “No serà útil per avançar”

El president del Govern vol mantenir la interlocució amb Sánchez “exclusivament” a l’esfera bilateral

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, no preveu “a dia d’avui” assistir a la conferència de presidents autonòmics prevista per a finals de juliol a Salamanca.

Així ho ha anunciat en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio aquest dimecres des de Madrid, l’endemà de reunir-s’hi amb el cap de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, per reprendre el diàleg.

Aragonès ha argumentat que la “prioritat” és la relació bilateral, i que els fòrums multilaterals són més “una escenificació i una foto” que no pas “de treball”. “No serà el més útil per avançar”, ha afegit.

Així, “a no ser que hi hagi algun canvi”, la previsió d’Aragonès és mantenir el diàleg amb Sánchez i la Moncloa només en l’esfera bilateral.

A més, Aragonès ha explicat que perfilarà entre juliol i agost un “gran” Acord Nacional per l’Amnistia i l’Autodeterminació entre partits i entitats.

El cap del Govern vol arribar a principis de setembre amb aquest espai “consolidat”, per anar “amb tota la força” a la taula de diàleg amb l’Estat -es reprendrà a Barcelona la setmana del dia 13.

També ha indicat que la delegació catalana a la taula de diàleg tindrà representants del Govern i el Parlament. Per tant, no preveu que hi siguin Oriol Junqueras o els presos indultats, si bé els ha garantit un “paper rellevant”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia