Política

Puigdemont, Solé i Riba avisen la UE que “l’agressió” del Tribunal de Comptes li resta “credibilitat democràtica”

Els tres membres de l’Eurocambra denuncien la “nova acció repressiva” en una carta a la resta d’eurodiputats

L’eurodiputat de Junts Carles Puigdemont i els d’ERC Diana Riba i Jordi Solé han informat la resta de membres de l’Eurocambra sobre la “nova acció repressiva” del Tribunal de Comptes contra 34 excàrrecs. En una carta, els tres eurodiputats titllen la causa del Tribunal de Comptes “d’agressió” i consideren que “perjudica la credibilitat democràtica de la Unió Europea”. “Només l’amnistia i el respecte al dret d’autodeterminació de Catalunya pot portar una solució duradora entre Catalunya i Espanya”, apunten en el text. A més, Puigdemont, Solé i Riba avisen que l’Eurocambra i la resta d’institucions comunitàries “no poden quedar inactives mentre es violen drets fonamentals de forma sistemàtica”.

D’altra banda, els tres eurodiputats informen que es tracta d’un “tribunal administratiu”, els membres del qual estan “elegits directament pels grans partit de les Corts espanyoles”. En referència al PP i el PSOE, Puigdemont, Solé i Riba denuncien les seves “pràctiques de nepotisme”.

El Tribunal de Comptes reclama 1,9 milions d’euros a Puigdemont, 2,1 milions a Romeva i 6.363 euros a Solé.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.