Política

Mobilització per reclamar que la comissaria de Via Laietana es converteixi en un centre de memòria històrica

La Comissió de la Dignitat convoca el primer i tercer dimarts de cada mes una concentració davant l’edifici per denunciar les tortures i la repressió política

L’historiador Agustí Alcoberro ha explicat la seva experiència als calabossos de la prefectura de la Policía espanyola, on el 1975 va passar cinc dies detingut i torturat

La Comissió de la Dignitat s’ha concentrat aquest dimarts davant la prefectura de la Policía espanyola de la Via Laietana de Barcelona per reclamar que aquest espai es converteixi en un centre de memòria històrica.

L’entitat convoca el primer i tercer dimarts de cada mes una acció davant l’edifici per denunciar les tortures i la repressió policial. Els manifestants també reclamen que deixi de ser una comissaria i s’hi instal·li un centre d’interpretació i memòria de la repressió política a Catalunya.

A la concentració d’aquest dimarts, el vicerector i professor d’Història de la Universitat de Barcelona Agustí Alcoberro, ha explicat la experiència que va viure l’any 1975 en aquesta comissaria, on va passar 5 dies detingut i torturat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia