Política

Vox assenyala en un tuit l’editor d’‘El Jueves’

La formació adverteix el president d’RBA que és “possible” que li demanin “responsabilitats” sortint del despatx

La Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya condemna “taxativament” l’assenyalament

El partit d’extrema dreta Vox ha assenyalat a les xarxes socials Ricardo Rodrigo Amar, president d’RBA i editor de la revista El Jueves.

En un missatge publicat a Twitter, la formació d’ultradreta afirma que el setmanari  satíric “difon odi contra milions d’espanyols cada dia”, i considera que és “possible” que molts d’ells “li comencin a exigir responsabilitats quan el vegin sortir del seu despatx a la Diagonal de Barcelona”.

La piulada de Vox respon a una de prèvia de la publicació on es presenta La pandilla Voxura, que caricaturitza els membres de la formació.

La Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya (Fape) ha condemnat “taxativament” l’assenyalament de Vox “amb fins intimidatoris” i ha considerat que es tracta d’un atac “greu” a l’exercici lliure del periodisme.

La Fape considera que “assenyalar un editor amb nom, cognoms, la seva fotografia i lloc de treball i, a més, sol·licitar implícitament que se li exigeixin responsabilitats al carrer és una clara incitació a l’odi”.

El Jueves ha reaccionat al debat que el missatge de Vox ha generat a les xarxes socials amb un altre missatge on agraeix les mostres de suport i afegeix: “El pròxim cop que tinguem un judici us cridarem de testimonis a tots”. “Una abraçada també a la gent que no deixa de mencionar-nos explicant com en som d’irrellevants. Tant de bo poguéssiu entendre la ironia, però”, afegeix.

La capçalera satírica digital El Mundo Today també se n’ha fet ressò, i ha publicat un comunicat a Twitter on afirma que “l’amenaça” de Vox té l’objectiu “d’acovardir” la llibertat d’expressió “de qualsevol ciutadà”. Una “línia vermella que no és legal ni èticament tolerable”, sentencia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.