Política

Rajoy anuncia que liderarà un projecte que “afirmi Espanya”

El president del PP remarca que la Constitució del 78 “té futur” un dia després que el rei Joan Carles fes una crida a defensar el pacte constitucional

Titlla el govern de Zapatero “d'absolutament incapaç” i demana eleccions anticipades

El president del Partit Popular (PP), Mariano Rajoy, creu que l'única manera de sortir de la crisi és que el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, abandoni La Moncloa. Per aquest motiu, ha tornat a demanar eleccions anticipades perquè “no facin més mal” a l'Estat.

Quan això es produeixi Rajoy ha assegurat que el PP presentarà un “gran projecte” que “afirmi Espanya” i que plantegi les reformes que siguin necessàries. El PP creu que cal presentar als ciutadans “un programa conegut, clar i que s'entengui”.

Durant una conferència als cursos d'estiu de l'Escorial, i un dia després que el rei Joan Carles fes una crida a no trencar el pacte constitucional, Rajoy s'ha compromès a defensar “la Constitució, la llei, les institucions i a fer-ne pedagogia”.

El PP, ha remarcat Rajoy, creu que la Constitució de 1978 “té futur” i, per tant, es dedicarà a fer “pedagogia de les bondats” de la Carta Magna.

Rajoy ha criticat durament la gestió del govern espanyol socialista, que ha titllat “d'absolutament incapaç”, i ha justificat la seva petició d'eleccions anticipades perquè, en opinió seva, Zapatero “genera desconfiança, inseguretat i incertesa”.

“No té sentit que estigui 17 mesos més resolent un problema que ells mateixos han creat”, ha emfatitzat Rajoy.

Davant el projecte de Zapatero, Rajoy proposa “un gran projecte que afirmi Espanya, que defensi l'Estat de les autonomies, que fixi objectius com la creació de llocs de treball i estigui basat en uns valors i uns principis i en unes idees que són les que assumeix una gran majoria d'espanyols”.

Rajoy creu que cal elaborar un programa que els ciutadà entengui, tot i que contingui elements que a “curt termini” puguin no agradar, però que és necessari posar en marxa. El president del PP creu que la clau també resideix en trobar el suport necessari per aquest programa un cop es presenti al Congrés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia