Política

El Bloc de Torrent denuncia l'elevat dèficit de l'Ajuntament

Vicent Beguer assegura que el govern del PP ha acumulat un dèficit de 13,7 milions d'euros en tan sols dos anys de gestió.

L'Ajuntament de Torrent ha fet pública la liquidació del Pressupost corresponent a l'any 2009, que ha tancat amb 4.996.861 euros de dèficit financer.

Per al Bloc Nacionalista Valencià, la notícia encara que dolenta és la crònica d'un fet anunciat. De fet, aquest grup municipal va anunciar a principis d'any el romanent negatiu del 2009, del qual, l'Alcaldessa Catalá informarà al Plenari convocat per a hui dimarts 27 de juliol, en plenes festes majors d'estiu.

A banda dels 13,7 milions d'euros de dèficit acumulat en 2008 i 2009, anys de govern del PP, el regidor del BLOC Vicent Beguer ha destacat els 61 milions d'euros de capital viu (deute amb diferents entitats bancàries) que n'hi han comptabilitzats a 31 de desembre de 2009. A més a més, l'Índex d'Estalvi net del 2009, a efectes del sanejament financer de l'Ajuntament se situa en el -10,97%, amb 5.831.329 euros de dèficit.

Per a Beguer, aquestos números evidencien que el govern de Maria José Català no ha fixat entre les seues prioritats cap objectiu de reducció del dèficit, que arribarà a finals d'any al 114,88% dels ingressos corrents, molt per damunt del 110%, barrera que el Govern de Zapatero va augmentar transitòriament al 125% perquè les entitats locals pogueren quadrar els pressupostos davant la delicada situació de molts ajuntaments, entre els quals es troba Torrent.

El Regidor del Bloc, demanarà en el Plenari convocat, que s'inicie la confecció d'un pla urgent de sanejament econòmic i financer per al període 2009-2015, que corregisca els desequilibris assenyalats als estats comptables i més quan l'Estalvi net de la Corporació en 2009 ha sigut negatiu, qüestió molt preocupant i que obliga a prendre mesures urgents.

Què fàcil és gastar quan paga un altre

Pere Rossell

La veritat és que, a l llum de les xifres que ha deixat anar el regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Torrent, sobre l'estat de comptes dels exercicis anteriors, no cap un altre pensament: resulta molt i molt fàcil gastar, quan el que paga és un altre.

Però els actual administradors de l'ajuntament d ela ciutat més gran de l'Horta, no s'han adonat que, en realitat, el que haurien de fer, és una bona gestió, perquè, en el fons, ells també formen part dels qui paguen i amb la situació actual, no convé cremar massa pólvora de rei, per molt que les esquadres mores i cristianes ho facen en temps de festa sense massa maldecaps.

L'Ajuntament és l a casa de tots els ciutadans. Tothom s'hi ha de sentir part i jutge de tot allò que s'aprova al municipi. Però dissortadament, les lleis departicipació ciutadana s'han quedat aturades en els anys noranta i dista molt que aquests polítics entenguen el que és i el que significa la democràcia participativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Dídac Manresa Molins
Alcalde de Breda (ERC)

“Un dels objectius de legislatura és enllestir la redacció del POUM”

Breda
Política

El sentiment de catalanitat va a la baixa

Barcelona
amèrica del sud

Veneçuela anuncia la detenció de dos espanyols per un suposat pla contra Maduro

barcelona
estats units

Trump promet deportacions a la ciutat sacsejada per les mentides

barcelona
guerra a gaza

Els atacs israelians contra el nord de la Franja causen una vintena de morts més

barcelona
guerra a europa

Rússia i Ucraïna intercanvien 206 presoners de guerra més

barcelona
política

Nova Esquerra aposta perquè el president d’ERC no sigui alhora candidat

barcelona
vaticà

Francesc demana als catòlics dels EUA votar “el mal menor"

barcelona
guerra a europa

Biden i Starmer ajornen la decisió sobre l’ús d'armes de llarg abast

barcelona