Política

Marta Guillaumes, relleu de Laia Pèlach com a diputada provincial de la CUP

La regidora d’IpS a Salt serà la representant cupaire a la Diputació a partir del setembre

Pèlach fa balanç destacant la “intensitat” de la seva tasca

La regidora d’Independents per Salt-CUP (IpS-CUP) Marta Guillaumes serà la substituta de Laia Pèlach com a diputada de la CUP a la Diputació de Girona. Pèlach, que continuarà com a regidora de Guanyem a Girona, renuncià avui en el ple de juliol de la institució provincial, just dos anys després d’assumir el càrrec, i Guillaumes prendrà possessió en el següent ple, ja al mes de setembre, per la segona part del mandat. Les dues van explicar-ho ahir en una roda de premsa en què van deixar clar que el relleu estava previst des de principis de mandat.

Relleu previst

Així, la CUP explica que, després de l’experiència dels primers quatre anys a la Diputació amb Lluc Salellas com a diputat, es va considerar “que la fórmula de dos anys i dos anys serviria per poder actuar amb la intensitat amb què ho fan a la institució”. En aquest sentit, Pèlach va assegurar ahir que “ser l’única veu crítica amb el govern de la Diputació i sobretot amb la vella política que aquesta institució representa és una feina molt intensa” i que “després de dos anys marcats per aquesta feina de denúncia, però també de propostes constructives, toca que entri una nova veu que ve amb noves energies a seguir aquesta tasca”.

La CUP va voler remarcar ahir el “balanç molt positiu” de l’assemblea territorial de comarques gironines sobre la feina de Pèlach, destacant sobretot la campanya No m’ho empasso per posar “al descobert les pràctiques d’opacitat, malbaratament i privilegis existents a la Diputació”.

Per la seva banda, Guillaumes va avançar que “el pla de treball per a aquests dos anys seguirà aquesta línia propositiva en matèria de drets socials i s’intensificarà especialment pel que fa a la defensa dels drets ambientals”, a més de la tasca de fiscalització.

Guillaumes, biòloga i professora de ciències de secundària, és regidora d’IpS-CUP a Salt des de l’any 2015. En el mandat anterior era la número tres de la formació i va ser regidora de Medi Ambient al govern d’ERC i IpS-CUP. Al 2019 va anar de número dos, rere Cristina Sibina, i ara el grup és a l’oposició.

LES FRASES

Ser l’única veu crítica amb el govern de la Diputació és una feina molt intensa i es va pactar repartir-ho
Laia Pèlach
regidora de guanyem girona i diputada de la cup a la diputació
Intensificaré la defensa dels drets ambientals, mantenint la línia de drets socials i fiscalització
Marta Guillaumes
regidora d’ips-cup a salt i futura diputada de la cup a la diputació


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia