Política

Bachelet insta els estats a utilitzar la seva influència per acabar amb les hostilitats a l’Afganistan

La Comissària de Drets Humans de l’ONU avisa que sense noves negociacions la situació al país empitjorarà

La Comissària de Drets Humans de l’ONU, Michelle Bachelet, ha urgit els estats a “utilitzar la seva influència” per posar fi a la situació hostil a l’Afganistan. Bachelet assegura que “a menys que totes les parts tornin a negociar per arribar a un acord pacífic, la situació a l’Afganistan empitjorarà”.

Segons ha informat la Comissària a partir dels informes de l’ONU, a l’Afganistan han mort almenys 183 persones des del 9 de juliol.

Malgrat aquestes xifres, Bachelet creu que les reals “són molt més altes”. A banda de les víctimes i els ferits, la representant de l’ONU també ha advertit que “s’estan vivint moltes violacions de drets humans”.

Bachelet també apunta que des de l’inici de l’ofensiva dels talibans al maig, almenys 241.000 persones han estat desplaçades.

Per altra banda, Metges Sense Fronteres denuncia que els combats i les hostilitats a les ciutats afganeses “estan impedint l’accés a l’atenció mèdica a moltes persones”.

“La situació al país s’ha deteriorat fins al punt que, en algunes ciutats, les instal·lacions mèdiques ja es troben a primera línia del front”, explica la responsable d’Afers Humanitaris de MSF a Afganistan, Laura Bourjolly.

Des de l’ONG asseguren que estan rebent impactes de míssils i morters “molt a prop” de recintes hospitalaris a Lashkar Gah.

Per altra banda, expliquen que “en les zones on els combats són més intensos, resulta massa perillós sortir al carrer per rebre tractament mèdic”, el que provoca que moltes persones “arribin als hospitals quan ja estan massa malaltes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia