Política

El TC retoca una altra llei catalana en un mes

El ple del Tribunal Constitucional (TC) va retocar ahir per segon cop en un mes una llei catalana, després de la sentència de l'Estatut. El TC ha apreciat inconstitucionalitat en un dels articles de la llei de registres i notaria, contra la qual va recórrer el mes de febrer passat el govern del PSOE.

El punt qüestionat establia que en cas de discrepància entre un notari que ha fet una escriptura i el registrador de la propietat que s'encarrega de registrar-la, qui ha de dirimir-la és la direcció general de Drets i Entitats Jurídiques de la Generalitat en tots els casos, apel·li o no al dret català.

El TC ha suspès la capacitat que es donava a la direcció general d'abordar també els contenciosos que apel·lin al dret civil vigent a la resta de l'Estat. La interlocutòria ha rebut un vot particular emès pel magistrat Eugeni Gay.

La llei de registres i notaria es va aprovar l'abril del 2009. Segons la Generalitat, Catalunya té plenes competències sobre registres i notaries, perquè així els reconeixia l'actual Estatut.

El govern del PSOE va presentar el recurs per demanar la suspensió de 5 articles perquè va considerar que la normativa catalana envaïa competències de l'Estat. Precisament, el títol relatiu a la Justícia és el que ha quedat més tocat amb la sentència de l'Estatut. És el que acumula més articles anul·lats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.