Política

Catalunya acollirà almenys 136 afganesos evacuats de Kabul

Els primers refugiats són 74 homes i 62 dones, 62 dels quals menors d’edat

Un total de 1.108 persones ja han estat derivades des de Torrejón a centres d’inclusió del ministeri arreu de l’Estat

Catalunya acollirà almenys 136 refugiats afganesos arribats a l’Estat espanyol en el marc de les operacions d’evacuació de l’exèrcit espanyol i les forces internacionals, segons l’actualització d’aquest divendres, a la que falta sumar els vols que encara han d’aterrar avui a Torrejón de Ardoz.

Del les 2.058 persones que han desembarcat a les instal·lacions provisionals de trànsit de la base aèria madrilenya, 1.641 ho han fet en el marcat dels contingents evacuats per l’Estat i la resta en avions del servei exterior europeu o dels Estats Units. D’aquest total, 1.131 són adults i 927 menors d’edat; 1.084 homes i 974 dones.

Fins aquest migdia s’ha derivat 1.108 persones acollides per l’Estat a centres d’inclusió distribuïts arreu del territori, segons ha informat aquest divendres el ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions.

Castella i Lleó (146) i Catalunya (136) són els dos territoris que acolliran més refugiats. Andalusia rebrà un total de 108 refugiats; l’Aragó, 100; Astúries, 32; el País Basc, 85; Madrid, 82; Múrcia, 70; Navarra, 63; Castella-La Manxa, 61; el País Valencià, 59; Cantàbria, 42; Galícia, 36; Extremadura, 18; La Rioja, 18, i  les Illes Balears, 3. El total de derivacions registrades fins a les migdia inclou 41 persones el destí final de les quals encara no consta a la base de dades d’Inclusió. El govern espanyol preveu que al llarg del dia es puguin transferir 5 persones més.

En el cas del Principat, 73 persones han estat derivades a centres de les comarques barcelonines,  48 a Girona i 15 a Tarragona, tot i que les xifres podrien augmentar en les pròximes hores. Dels refugiats que aniran a Catalunya, 74 són homes i 62 dones. Del total, 62 són menors d’edat, el 45,6%.

A Barcelona arribaran 36 homes i 37 dones, entre ells 34 menors. A Girona són 28 homes i 20 dones, incloent-hi 23 menors, i a Tarragona hi haurà 10 homes i 5 dones, entre els quals 5 menors.

Segons l’Executiu espanyol, el temps mitjà d’estada a les instal·lacions provisionals de trànsit a Torrejón és de 37 hores, que es redueix a 32 hores en el cas del contingent espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
veneçuela

Maduro diu que WhatsApp és usada per a amenaçar i demana a la població que l’elimini

barcelona
estats units

Harris tria el progressista Walz com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Rull proposa Illa com a candidat a la investidura en un ple que seria dijous

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Junts denuncia que es va distingir López de Lerma per la seva afinitat amb el govern

SANT FELIU DE GUÍXOLS
política

Aragonès: “Que ningú no dubti, cada pas que fem va orientat a la independència”

barcelona
política

Jovent Republicà diu ara que trencarà la disciplina de vot si ERC es limita a “complaure el PSC”

barcelona
bangladesh

El president dissol el Parlament a petició dels líders estudiantils

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca Ucraïna amb quatre míssils balístics

barcelona
política

Junts demanarà suspendre el ple d’investidura d’Illa si Puigdemont és detingut

barcelona