Política

Biden alerta que és “altament probable” un nou atemptat a l’aeroport de Kabul “en les pròximes 24 a 36 hores”

El president dels EUA es compromet a continuar l’evacuació fins a la data límit del 31 d’agost

L’Exèrcit nord-americà comença la retirada de les últimes tropes que queden a l’Afganistan


El president dels Estats Units d’Amèrica (Joe Biden), augura que és “altament probable” que es produeixi un nou atemptat contra l’aeroport de Kabul abans del 31 d’agost, la data límit per culminar l’evacuació de les tropes internacionals.

“La situació sobre el terreny és extremadament perillosa i l’amenaça d’atacs terroristes a l’aeroport es manté elevada. Els nostres comandants m’han informat que un atac és altament probable en les pròximes 24 a 36 hores”, explica Biden en un comunicat difós per la Casa Blanca.

No obstant això, el president es compromet a continuar repatriant civils de Kabul. “Ahir vam treure 6.800 persones més, inclosos centenars de nord-americans”, ha destacat.

En aquest sentit, ha encarregat als comandaments militars que adoptin “totes les mesures necessàries” per protegir els soldats mentre continuen la seva missió d’evacuació de ciutadans dels EUA i col·laboradors afganesos abans de la retirada definitiva el 31 d’agost.

Més enllà d’aquesta, Biden ha revelat que en la reunió d’avui amb els caps militars ha abordat “els preparatius en curs per ajudar les persones perquè puguin continuar sortint de l’Afganistan” després de la sortida de les tropes.

L’Exèrcit dels EUA ha començat a retirar aquest dissabte els 5.000 militars desplegats a Kabul per protegir l’aeroport, que el passat dijous va ser l’objectiu d’un atac terrorista reivindicat per la branca afganesa d’Estat Islàmic que va deixar almenys 170 morts, 13 dels quals soldats nord-americans.

“Hem començat un moviment de retirada”, ha anunciat el portaveu del departament de Defensa, John Kirby, en ser preguntat per aquesta qüestió durant una roda de premsa.

El portaveu ha rebutjat oferir detalls exactes sobre el total de soldats que queden al recinte aeroportuari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia