Política

Biden desclassifica els documents de la investigació sobre l’11-S

El president nord-americà ordena al fiscal general que revisi i publiqui els documents fins ara secrets durant els pròxims 6 mesos

L’anunci arriba pocs dies abans del vintè aniversari dels atacs terroristes que van servir de pretext per a la invasió d’Afganistan

El president dels Estats Units d’Amèrica (EUA), Joe Biden, ha ordenat aquest divendres desclassificar documents fins ara secrets sobre la recerca que va dur a terme l’Oficina Federal d’Investigació (FBI, per les seves sigles en anglès) per a esclarir les circumstàncies dels atemptats terroristes de l’11 de setembre de 2001.

Biden ha signat una ordre executiva que instrueix el fiscal general, Merrick Garland, a revisar i publicar els documents durant els pròxims sis mesos, ha informat la Casa Blanca en un comunicat.

L’anunci arriba quan falten pocs dies perquè es compleixin 20 anys d’aquests atacs orquestrats per l’organització terrorista Al-Qaida, i que van provocar la mort de prop de 3.000 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.