Política

El Govern insisteix a reclamar la presència de Sánchez a la taula de diàleg

“El més important no és si hi vaig o no; l’important és si hi ha avenços”, assegura el president espanyol

El Govern han insistit aquest diumenge a demanar la presència del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a la taula de diàleg entre Estat i Generalitat. Aquesta reunió és “un reinici després d’un any i mig i la presència (institucional) ha de ser al màxim nivell”, han assenyalat fonts del Govern a l’ACN. L’executiu català també ha reiterat que esperen una proposta de l’Estat pel que fa l’amnistia i l’autodeterminació i que aquesta es concreti en la taula de negociació entre els dos governs. Les mateixes fonts del Govern han assegurat que els temes formen part del dia a dia entre Estat i Generalitat s’han de negociar i formar part de les reunions bilaterals.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha continuat sense aclarir la seva presència a la taula de diàleg entre Estat i Generalitat, prevista per a la tercera setmana de setembre. “El més important no és si hi vaig o no; l’important és si hi ha avenços en aquesta mesa, i en això hi hem de treballar tots”, ha apuntat Sánchez en una entrevista dominical al diari El País. “Sempre he manifestat que la meva disposició per al diàleg és total. M’he reunit amb el president Torra, amb el president Aragonès i em vaig reunir en aquesta sala amb la delegació del Govern de la Generalitat de llavors”, ha recordat el president espanyol, que també ha promès que quan acabi el 2021 el ciutadà haurà pagat de llum “el mateix que el 2018”.

El president espanyol no s’ha volgut mullar tampoc sobre l’anunci d’Aragonès de fixar un referèndum d’independència per al 2030. “Catalunya necessita un Govern que surti del capficament en què ha estat en els últims 15 anys, parlant de qüestions que –legítimament, per a ells, són molt importants- però que avui, després de la pandèmia i de les conseqüències socials, econòmiques i sanitàries, probablement s’han vist reduïdes”, ha reflexionat en veu alta Sánchez, que ha reiterat que a la taula de diàleg el govern espanyol hi portarà “l’agenda del retrobament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia