Política

Unides Podem, ERC, JxCat, CUP i partits sobiranistes registren al Congrés la llei d’habitatge de les entitats

La PAH o el Sindicat de Llogateres reclamen al PSOE que reguli els lloguers: “La pilota està a la teulada de Sánchez”

Unides Podem, ERC, JxCat, la CUP, EH Bildu, Més País, Compromís, BNG i Nova Canàries han registrat al Congrés la llei d’habitatge elaborada per les principals organitzacions del moviment pel dret a l’habitatge. La iniciativa, impulsada per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), el Sindicat de Llogateres o el Moviment Ningú Sense Llar, inclou la regulació dels lloguers, la garantia de subministraments o la limitació dels desnonaments. Portaveus de les entitats han defensat en roda de premsa davant de la cambra baixa la necessitat d’aquesta legislació i han reclamat al PSOE que en faciliti l’aprovació. “La pilota està a la teulada de Pedro Sánchez” i cal que “es posi al costat de les persones”, ha dit Lucía Delgado, de la PAH.

“El govern pensa seguir defensant els interessos dels fons voltor a costa de la ciutadania?”, ha plantejat la portaveu del Sindicat de Llogateres Carme Arcarazo, que ha preguntat a la ministra de Transports, Raquel Sánchez, si “cedirà davant dels interessos dels grans fons i dels bancs”.

Els moviments pel dret a l’habitatge han interpel·lat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i han exigit un “punt d’inflexió” i que es posicioni “inequívocament” a favor de les mesures que inclou la norma. La portaveu de la PAH també ha agraït el suport dels nou partits que han registrat el text.

El portaveu del Moviment Ningú Sense Llar, Miki Carrera, ha explicat el contingut de la llei que reconeix l’habitatge com a dret subjectiu protegit, eradica els desnonaments sense alternativa habitacional adequada, regula els lloguers i dona garanties de protecció immediata d’un allotjament adequat a persones en situació de sensellarisme.

Les entitats han afirmat que aquest dijous és un “dia històric”, que “redoblaran la pressió” i han advertit que quan decaiguin les mesures extraordinàries de protecció contra els desnonaments per la pandèmia, hi haurà una allau. Arcarazo ha denunciat que l’Estat espanyol és “fallit en matèria d’habitatge”.

En l’acte d’aquest dijous davant del Congrés també hi han intervingut altres organitzacions que defensen la iniciativa com els sindicats UGT, CCOO, CGT i Intersindical; del moviment de marees pensionistes, de consumidors com FACUA i del Consell de Joventut d’Espanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PRÒXIM ORIENT

Hamàs crida a un “divendres de la ira” en el funeral de Haniyeh, ja enterrat a Qatar

BARCELONA
política

Albiach, partidària d’ajornar el debat d’investidura si Puigdemont torna i és detingut

barcelona
política

La participació a la consulta d’ERC frega el 50% en només tres hores

barcelona
AMÈRICA LLATINA

Els EUA reconeixen el rival de Maduro com a guanyador a Veneçuela

BARCELONA
política

Les bases d’ERC decideixen si canvia el cicle

barcelona
estats units

Trump Media cau a la borsa des que l’expresident s’enfronta amb Harris

barcelona
unió europea

La llei d’intel·ligència artificial de la UE entra en vigor

barcelona
regne unit

Starmer anuncia una nova unitat policial contra les protestes violentes

barcelona
política

Interior torna 2.600 euros a set persones multades arran de l’amnistia

barcelona