Política

Mas envia una carta a les penyes taurines

Conscients que el vot de CiU a favor de la prohibició de les curses de braus a Catalunya no ha estat gaire ben rebut a les Terres de l'Ebre pels aficionats als correbous, que ara temen per la continuïtat de la seua festa, els principals representants territorials de CiU a l'Ebre van ensenyar ahir una carta escrita per Artur Mas i enviada al president de l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre, Miquel Ferré, i al ramader Pedro Fumadó. En aquesta carta, Mas manifesta “el compromís ferm” de la federació nacionalista al projecte de llei que havia de regular i blindar els correbous a l'Ebre amb totes les seues modalitats, inclosos els bous capllaçats i els embolats. “Si la llei no s'aprova aquesta legislatura, donaré instruccions perquè sigui aprovada com abans millor. Podeu estar tranquils, el vostre treball donarà fruits, nosaltres en som garantia”, diu textualment el document, en què el president de CiU també elogia “l'esforç d'evitar els maltractaments als animals”, que, segons ell, fan les penyes i els ramaders ebrencs.

“Els diputats, senadors i alcaldes de CiU a les Terres de l'Ebre ens hem mobilitzat i hem aconseguit el compromís de Mas i ara tenim la garantia que més tard o més aviat aquesta llei s'aprovarà”, va afirmar ahir l'alcalde d'Amposta, Manel Ferré, que va comparèixer acompanyat pel també alcalde de Tortosa, Ferran Bel, altres alcaldes de CiU, els diputats Francesc Sancho i Xavier Pallarés i el senador Joan Maria Roig. “Si Mas és president, d'aquí a un any els correbous de l'Ebre tindran cobertura legal”, va resumir l'alcalde de Tortosa.

Aquest missatge “tranquil·litzador” de CiU arriba en plena efervescència taurina a l'Ebre, quan molts municipis estan en plena celebració de la seua festa major. A Amposta, comencen la setmana que ve amb 42 actes taurins programats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Rovira va voler aprofitar els cartells contra els Maragall per aconseguir “vots de solidaritat”

barcelona
Política

Ayuso també presenta un recurs contra la llei d’amnistia al TC

barcelona
pròxim orient

Almenys 14 morts en atacs israelians contra Síria

barcelona
guerra a europa

Romania i Letònia denuncien l’entrada de drons russos

barcelona
Rosa Boladeras
Alcaldessa de Corbera de Llobregat (PSC)

“Volem estar orgullosos i contents de viure aquí”

abrera
Nacions Unides

Àfrica reivindica el seu pes

Barcelona
Mercè Rocas
Cap de l’oposició (ERC)

“No s’han palpat gaires canvis i l’orgull promès encara s’espera”

Corbera de Llobregat

Entorn natural difícil de gestionar

Corbera de Llobregat
Guerra a Gaza

Hezbol·là ataca el nord d’Israel en represàlia per la mort de tres paramèdics

Barcelona