Política

El govern espanyol aprova dijous els comptes del 2022 i hi inclou el 15% d’impost de societats per a les grans empreses

L’executiu donarà llum verd als pressupostos generals de l’Estat en un Consell de Ministres extraordinari

Bolaños confia que el Congrés els ratifiqui abans del 31 de desembre i assegura que treballaran per aprovar-los “amb diàleg”

El govern espanyol aprovarà aquest dijous els pressupostos generals de l’Estat de 2022 en un Consell de Ministres extraordinari després que PSOE i Unides Podem hagin assolit un acord aquest dimarts al matí.

Ho ha explicat el ministre de Presidència, Félix Bolaños, en la  roda de premsa posterior al Consell de Ministres ordinari d’aquest dimarts. Bolaños també ha confirmat que el projecte inclourà el mínim del 15% de l’impost de societats per a les grans corporacions, tal com demanava Unides Podem. El ministre de Presidència ha defensat que el mínim d’IS implica “adaptar-se al consens internacional”.

Bolaños ha explicat que la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, presentarà dijous els comptes i donarà “informació detallada” sobre els mateixos. El ministre ha manifestat que espera que el Congrés doni llum verda als comptes públics abans del 31 de desembre i ha assegurat que cercaran aprovar-los “amb diàleg”.

El titular de Presidència ha defensat que “en cap moment ha perillat la coalició” de govern durant la negociació dels comptes públics.

Pel que fa a la llei d’habitatge, el ministre no ha posat data a la seva aprovació i ha avançat que per als petits propietaris –amb menys de 10 habitatges- hi haurà un paquet “molt potent” de bonificacions fiscals, que poden arribar al 90% de les rendes que obtinguin si fan rebaixes del lloguer.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.