Política

CDC de l'Ametlla hauria rebut de Millet 58.000 €

El peritatge d'Hisenda no va detectar un pagament de 45.000 euros del 2002

El destinatari era Esteve Escuer

L'expresident de l'Orfeó Català, Fèlix Millet, hauria fet pagaments d'almenys 58.000 euros a l'home que fins l'any 2005 va dirigir la secció de CDC a l'Ametlla del Vallès, Esteve Escuer. Aquest xifra suposa 45.000 euros més dels que va ressenyar l'Agència Tributària en el seu peritatge sobre el cas Palau i que dilluns va entregar al jutjat. A les conclusions d'aquest document hi apareix Escuer com a perceptor de només 13.000 euros.

En la documentació comptable intervinguda a Millet, i que ha servit per fer el peritatge, hi apareix, però, una ressenya datada el 29 de novembre del 2002 de 45.076 euros i al costat la inscripció: “Entregat a Esteve Escuer”.

Els diners procedien de la caixa forta que controlava Millet i on constantment feia ingressos procedents de l'espoli del Palau. En la comptabilitat d'aquesta caixa hi ha infinitat de pagaments. Hi ha una altra evidència del pagament d'aquests diners; l'agenda personal del mateix Millet. A la marca horària de les 12.30 d'aquell mateix dia del 2002 hi ha anotada la cita: “Vindrà E. Escuer”.

D'Escuer a Torrent

Mitja hora més tard de la trobada amb Escuer, a les 13.00 d'aquell dia, hi ha prevista una cita de Millet amb “C. Torrent”, l'home que va dirigir les finances de CDC fins al 2005, quan va morir d'accident. A Torrent, els pèrits d'Hisenda el vinculen al cobrament de 570.961,63 euros procedents del Palau.

El presumpte cobrament de 13.000 euros d'Escuer va sortir a la llum el juliol passat quan, en plena celebració dels treballs de la comissió del Parlament, la direcció del Palau va trametre una informació al jutjat i a la cambra de representació amb documents relatius a aquest fet. Es tracta d'una carpeta trobada al despatx de Millet que, amb el nom “Campanya CiU, Esteve Escuer” conté un document datat el 27 de febrer del 2007 en què reconeix haver rebut els diners.

L'aparició d'aquesta carpeta compromesa ja va ser rebatuda en el seu dia pel president de CDC al Vallès Oriental, Feliu Guillaumes, que va negar el vincle de Millet amb un suposat finançament de la campanya electoral de les municipals del 2007. Entre altres coses va recordar que aquell any en feia dos que Escuer havia deixat el càrrec de president local del partit, i que aquest mai ha estat membre de l'Ajuntament ni de cap administració.

El part d'una filla als EUA, a càrrec del Palau

Des de fa un any l'opinió pública no deixa de sorprendre's amb les revelacions del cas Millet. Una de les que més indignació va provocar és la boda de les filles, Laila i Clara, no pel fet de casar-se sinó perquè va ser el Palau qui va pagar tot el luxe de la cerimònia i la conversió de la sala de concerts del recinte modernista en un vulgar saló de banquets.

Hi ha, però, noves revelacions per alimentar, de nou, la indignació popular. Entre la documentació comptable de Millet hi apareix anotada l'octubre del 2004 una entrega de 15.000 euros a la seva filla Laila per fer front a les “despeses part a EUA”. Per les raons que sigui, la filla gran de Millet va decidir anar a parir a l'altra banda de l'Atlàntic i el seu pare li va pagar la despesa traient els diners de la caixa forta. Aquesta és la mateixa caixa de seguretat que, segons els pèrits d'Hisenda, Millet va alimentar amb un total de 7,6 milions procedents de l'espoli.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.