Política

altafulla

El ple escull avui alcalde sense un nom de consens

Gestions d'última hora per aconseguir la incorporació de la nova regidora del PSC, fet que donaria l'alcaldia a Ideal

CiU renuncia a la seva candidatura i aposta per la continuïtat del govern

Altafulla manté la incertesa fins a última hora. El ple municipal escull aquest matí el que serà el tercer alcalde d'aquest mandat sense que encara s'hagi arribat a un consens clar sobre qui haurà de ser el substitut de Josep Maria Gené (PSC), que va dimitir la setmana passada. El govern municipal (format abans de la dimissió de Gené per PSC, Ideal, PP, CiU, PAU i un no adscrit) sembla que finalment ha aconseguit perfilar el regidor d'Ideal, Josep Maria Pérez, com el seu candidat de consens. Tan sols el regidor de PAU, Francesc Blanc, es manté desmarcat d'aquesta proposta i ja va confirmar ahir que es presentarà com a candidat a alcalde i va rebutjar donar suport a Pérez després d'una complicada convivència al govern.

L'altre grup de l'executiu que s'havia desmarcat, CiU, va rectificar ahir la seva voluntat de presentar candidatura pròpia i el seu edil, Joan Spuch, va anunciar que segurament donarà suport al candidat d'Ideal. “La millor opció seria un govern de concentració, i és l'opció que defensa Ideal. Si un altre candidat també ho proposa, ho estudiaríem”, va avançar Spuch.

Tot i així, al govern encara li caldria un vot més per garantir-se la continuïtat, una situació que es podria resoldre si finalment es pot incorporar avui al ple la socialista Purificació Miró, que ocuparà la plaça vacant de Gené al consistori. Segons ha pogut saber aquest diari, des del consistori i el PSC s'han fet gestions fins a darrera hora per tal que sigui possible aquesta via i reduir a tan sols una setmana un tràmit que acostuma a allargar-se un mes. Si finalment Miró no es pogués incorporar, a Pérez li caldria un vot més de l'oposició, que a priori tan sols podria obtenir d'AUPA. La regidora, Eva Martínez, ja va descartar dilluns aquesta opció, i durant la setmana va anunciar la seva voluntat de presentar candidatura. ERC, per la seva banda, probablement s'abstindrà, mentre que ABG farà pública la seva posició avui mateix. Si el govern no obté la majoria suficient, el seu candidat, Francesc Farré, tindria en safata l'alcaldia en ser el candidat més votat a les municipals passades.

Sense majoria, guanya el més votat

La normativa a l'hora d'escollir un alcalde estableix la necessitat que el candidat obtingui com a mínim la majoria absoluta dels vots, xifra que a Altafulla se situaria als sis vots encara que no s'incorporés la nova edil del PSC. En cas que cap dels candidats ho aconsegueixi, l'alcaldia recauria automàticament sobre el candidat votat en el ple que va obtenir més suport popular el 2007.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.