Política

El Govern nomena Jordi Òliva nou conseller delegat de l’ICF en substitució de Víctor Guardiola

El canvi es produeix nou mesos després del nomenament de Guardiola

El Govern ha aprovat aquest dimarts el nomenament de Jordi Òliva, fins ara director del negoci institucional de CaixaBank, com a membre de la Junta de Govern i conseller delegat de l’Institut Català de Finances (ICF), amb efecte des del 3 de novembre. Òliva agafarà el relleu a l’actual conseller delegat, Víctor Guardiola, que ha deixat el càrrec de “forma voluntària per motius personals”. Aquest canvi s’ha produït nou mesos després del nomenament de Guardiola i poc després de la dimissió de tres membres de la direcció coincidint amb la concessió de l’aval de 5,4 milions d’euros per part de l’ICF per fer front a les fiances imposades pel Tribunal de Comptes a una trentena d’exalts càrrecs de la Generalitat.

El Govern va nomenar Guardiola com a conseller delegat de l’entitat a finals de gener d’enguany, amb efecte des de l’1 de febrer. Mig any després del seu nomenament, l’ICF va votar la concessió de l’aval per fer front a les fiances imposades pel Tribunal de Comptes als exalts càrrecs de la Generalitat per l’acció exterior entre 2011 i 2017. Tres membres de la direcció van dimitir abans de la votació, que va acabar amb l’abstenció del mateix Guardiola.

Anteriorment al seu càrrec com a conseller delegat de l’ICF, Guardiola havia fet bona part de la seva carrera professional a CaixaBank, on va ocupar càrrecs directius en els diferents àmbits territorials i sectorials, entre els quals destaca la seva etapa de director de l’àrea d’empreses. Guardiola va substituir com a conseller delegat de l’ICF a Josep – Ramon Sanromà, que es va jubilar després de 50 anys en el sector financer, els deu últims al capdavant de l’ICF. Jordi Òliva, per la seva banda, és enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya i ha desenvolupat la major part de la seva carrera professional al sector bancari, principalment a Deutsche Bank i CaixaBank.

Actualment, Òliva ocupava el càrrec de director del negoci institucional de CaixaBank després de gairebé set anys, on ha gestionat, entre altres, l’adaptació del negoci davant les noves necessitats derivades de la pandèmia.

Anteriorment a aquesta etapa, Òliva va ser director general de Política Financera, Assegurances i Tresor de la Generalitat, durant l’etapa d’Andreu Mas – Colell com a conseller d’Economia i Coneixement.

Durant aquesta època, Òliva va assumir la gestió de les finances i tresoreria del Govern i la supervisió financera en l’àmbit de les competències de la Generalitat, així com la transformació de caixes d’estalvi catalanes en bancs i fundacions especials, i va ocupar un lloc en la Junta de Govern de l’ICF.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia