Política

La CUP avisa el Govern que la negociació pressupostària “no va bé”

S’obre, però, a esgotar “fins a l’últim moment”

Reguant avala el referèndum “sense condicions” que proposa Cuixart i diu que no és “incompatible” amb el diàleg

La portaveu de la CUP-NCG, Eulàlia Reguant, ha advertit el Govern que la negociació pressupostària “no va bé” perquè ERC i JxCat “no estan alineats amb els interessos de la majoria social”. Ho ha dit en una roda de premsa al Parlament poc després que la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, anunciés la intenció de l’executiu català d’aprovar els comptes de la Generalitat per al 2022 a la propera reunió del Consell Executiu, el 9 de novembre. Reguant ha insistit que les posicions de la CUP i les del Govern “estan lluny” però que tenen “voluntat de fer propostes i d’intentar que aquests pressupostos comptin amb la majoria de la investidura”. “Treballarem fins a l’últim moment possible per a això”, ha afegit.

L’anticapitalista ha fet una crida a ERC i JxCat perquè “reflexionin” i “deixin d’anar de bracet del PSOE i Foment del Treball”. “Que deixin enrere els projectes del totxo i del turisme massiu” i també iniciatives com els Jocs Olímpics d’Hivern o l’ampliació de l’aeroport del Prat, ha reclamat. Alhora, ha exigit una reforma fisca que gravi les rendes de més de 60.000 anuals i que es modifiqui l’impost de patrimoni. “Seguirem fent propostes perquè aquests pressupostos siguin una passa més cap a aquest gir a l’esquerra”, ha assegurat.

Acompanyada del també diputat de la CUP-NCG i secretari de la Mesa Pau Juvillà, Reguant ha volgut “aplaudir” la proposta del president d’Òmnium, Jordi Cuixart, d’un referèndum “sense adjectius” perquè “és la via del 80% que provoca més desgast i més contradiccions a l’Estat espanyol”. Per això, ha titllat d’”error” que ERC i JxCat els rebutgessin una proposta al debat de política general que reclamava una consulta sense detallar si era pactada amb l’Estat o no. “Es van conjurar al voltant de la taula de diàleg amb el PSC com si el diàleg i l’acció independentista haguessin de ser dues coses incompatibles”, ha criticat.

Tot i que ha detallat que l’exigència d’un referèndum no serà “condició sine qua non”, ha demanat construir unir estratègies amb la resta de l’independentisme” i ha deplorat que “a mesura que el país avança el que es fa no és construir un horitzó compartit sinó distanciar-se encara més”.

Els nou de Lledoners

Plaja ha anunciat aquest mateix dimarts que el Govern estudiarà la seva posició sobre el cas dels activistes jutjats aquest mateix dimarts coneguts com els nou de Lledoners, en què la Generalitat és acusació particular. La portaveu de la CUP ha considerat que “està bé que ho facin” però ha retret a l’executiu que “ha tingut dos anys per fer-ho” ja que el judici ja ha començat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia