Política

Giró lliura a Borràs una tauleta amb els pressupostos de 2022

El conseller d’Economia presenta al migdia el projecte de llei als grups parlamentaris i a agents econòmics i socials

El conseller d’Economia, Jaume Giró, ha fet aquest dimarts el lliurament a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, d’una tauleta amb el projecte de llei de pressupostos per 2022, uns comptes que inclouen la major despesa de la història de la Generalitat i que el Govern vol treure endavant amb el suport de la CUP.

Giró ha arribat al Parlament sobre les 12.00 hores, després de l’aprovació dels pressupostos per part del Govern, i ha lliurat a Borràs els pressupostos, titulats “Reactivem Catalunya”, en format digital i al Despatx d’Audiències, en presència dels membres de la Mesa.

Després els presentarà als grups parlamentaris, així com a agents econòmics i socials, abans d’atendre als mitjans de comunicació.

El Govern ha aprovat aquest matí un projecte de llei de pressupostos per 2022 que busquen afermar la recuperació econòmica després de la pandèmia i al mateix temps seduir la CUP.

En les últimes setmanes, el Govern ha insistit que la CUP és el seu soci preferent per treure endavant els comptes i ha fet oïdes sordes als reiterats oferiments del PSC i dels comuns per facilitar que els pressupostos puguin estar en vigor el proper 1 de gener.

No obstant això, el conseller d’Economia, que porta el pes de la negociació amb la CUP, no ha aconseguit de moment segellar un acord amb els anticapitalistes, cosa que haurà d’intentar ara durant el tràmit parlamentari.

Quant al contingut del pressupost, els comptes inclouen la major despesa de la història de la Generalitat perquè la pandèmia, malgrat la vacunació, encara segueix generant despesa extraordinària al Govern, i també perquè el 2022 Catalunya es beneficiarà de l’embranzida dels fons europeus.

La Generalitat preveu que la despesa associada a la pandèmia sigui d’uns 3.200 milions aquest any i que se situï entre els 1.600 i 1.700 milions l’any que ve, i per això ha demanat a l’Estat que habiliti un fons extraordinari també el 2022 per seguir fent front a les despeses extra generades per la pandèmia.

D’altra banda, la llei d’acompanyament dels pressupostos no inclou de moment cap pujada fiscal més enllà d’algun ajust en algunes taxes, i tampoc hi ha rebaixes fiscals per a les rendes més baixes, malgrat que Giró va assegurar a la fi de setembre que estava treballant en “bones i justes notícies per a les rendes més baixes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ANÀLISI

Ayuso i la “secessió fiscal” d’altres

Dolors Subirana Gou
Portaveu de Més Opcions per Ullà (MOU-AM), a l’oposició al ple

“Fem propostes assumibles, però les agafen com atacs”

Ullà

Tot i la distància, Gaza fa mal a Xatila

Xatila (Líban)
guerra a gaza

L’Exèrcit israelià aprova “plans operatius” en plena tensió amb l’Iran i Hezbol·là

barcelona
política

El Jovent Republicà també dona un “sí crític” i confirma la investidura d’Illa

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca un aeròdrom ucraïnès preparat per a rebre els F-16

barcelona
argentina

L’Executiu reglamenta la llei estrella de Milei que redueix l’Estat

barcelona
política

El Consell de la República també qüestiona l’investidura d’Illa

barcelona
regne unit

Starmer promet el “pes de la llei” contra els responsables de la violència

barcelona