Política

Cs vol portar els pressupostos al CGE després que la Mesa hagi tombat la seva petició de reconsideració

El partit de Carrizosa necessita el suport de Vox o PP català per demanar dictamen a l’òrgan consultiu

Cs vol portar els pressupostos al Consell de Garanties Estatutàries (CGE) després que la Mesa hagi rebutjat aquest dimecres la seva petició de reconsideració. I és que consideren que el Parlament no ha d’admetre a tràmit els comptes perquè l’acció exterior prevista “no s’adequa” a la Constitució. Però els 6 diputats de Cs no poden demanar dictamen a l’òrgan consultiu per si sols i necessiten el suport de Vox o del PP català. Fonts del partit han explicat que estan en converses amb aquests dos grups i que no tenen cap problema en anar amb un, amb l’altre o amb els dos. En cas que els pressupostos acabin al CGE el Parlament no els podrà aprovar el 23 de desembre i no ho podria fer fins entrat el 2022.

Per demanar un dictamen al Consell de Garanties Estatutàries calen dos grups parlamentaris o una desena part dels diputats, és a dir, un mínim de 14. En la passada legislatura, Cs havia portat diverses vegades qüestions al CGE però ara, amb 6 diputats, el grup parlamentari no ho pot fer en solitari.

Fonts del grup parlamentari de Vox han explicat que encara no han decidit si volen portar els comptes al Consell de Garanties Estatutàries encara que aquest dimecres, en el marc de la Junta de Portaveus, hagin donat suport a la petició de reconsideració de Cs per les partides en acció exterior.

El PP català tampoc ha pres, de moment, una decisió i vol veure primer com es concreten els pressupostos. “Arribat el moment ja veurem si ho fem o no”, han explicat fons del partit a l’ACN.

Segons fonts parlamentàries, és la primera vegada que un grup presenta una petició de reconsideració a la Mesa sobre l’admissió a tràmit d’uns pressupostos del Govern. Aquest fet ha provocat que s’hagin retardat les compareixences previstes per a les 10h de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i la consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, en comissions per explicar el pressupost del seu departament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Salellas vol portar al ple de setembre la Zona de Baixes Emissions (ZBE)

GIRONA
PRÒXIM ORIENT

Israel confirma la mort del cap militar de Hamàs en un atac a Gaza al juliol

BARCELONA
política

Rovira admet que el preacord “costa de digerir” però crida a aprofitar l’“oportunitat”

barcelona

Endesa detecta 1.549 casos de frau elèctric en sis mesos a la demarcació

GIRONA

IPS-CUP critica les obres d’inici del BRCAT i la tala d’arbres a Salt

SALT
Josep Reyner
Economista, autor de ‘Dèficit fiscal, benestar dels ciutadans i competitivitat de l’economia catalana: una situació a revertir’

“Amb el dèficit fiscal t’enfrontes a la manera de funcionar de l’Estat”

Barcelona
PRÒXIM ORIENT

Israel inflama la guerra regional

Beirut
política

Sánchez fa seu el preacord amb ERC amb “passió” i hi veu el rumb a l’estat federal

madrid
estats units

Trump diu que Harris es va tornar negra "de sobte" per guanyar vots

barcelona