Política

El PSC anima el Govern a buscar “majories alternatives”

Romero diu que el seu vot i el de la CUP “són incompatibles”, però no estaran pendents del que facin els altres grups

El PSC-Units ha animat el Govern a buscar “majories alternatives” més enllà de la CUP, que ha decidit que presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos i s’emplaça a continuar negociant amb el Govern. La portaveu, Alícia Romero, ha afirmat que la decisió dels socialistes “no dependrà” de si l’executiu els truca o no els truca. “Catalunya no es pot permetre no comptar amb pressupostos”, ha expressat. “Ja veurem quina situació ens trobem, nosaltres valorem el projecte que tenim damunt la taula”, ha argumentat. I també ha expressat que el vot del PSC i el de la CUP són, a priori, “incompatibles” per les “peticions i concessions”. I ha dit que el PSC no estarà pendent del que facin altres grups.

Romero ha donat per trencada la majoria de la investidura d’Aragonès, ha considerat que la decisió de les bases de la CUP “invaliden” aquesta majoria i que tot plegat “qüestiona la credibilitat d’Aragonès”.

La portaveu socialista ha recordat que tenen fins a dilluns a mig matí -a les 10.30 hores s’esgota el termini- per presentar una esmena a la totalitat i que encara ara estan analitzant el pressupost aprovat pel Consell Executiu. El debat a la totalitat començarà dilluns vinent a les dues del migdia i s’allargarà fins a la nit.

“El Govern té altres majories per aprovar el pressupost, és una obvietat, i li demanem que no s’entregui a la CUP d’aquesta manera”, ha etzibat. “Si vol trucar al PSC o a un altre partit, aixecarem el telèfon i parlarem”, ha continuat Romero, que ha insistit que això “no condicionarà” la seva posició. Tot plegat, perquè no els sembla bé que la majoria es faci amb la CUP i que l’estabilitat del Govern “pivoti” en els anticapitalistes.

Els socialistes creuen que els pressupostos es poden millorar “de moltes maneres i des de molts punts de vista” i han reiterat que la seva decisió dependrà “del que li sembli més convenient al partit, segons com avancin els esdeveniments”. “Però no estarem pendents de l’actuació del Govern”, ha insistit Romero. De fet, ha dit que si acaben presentant una esmena a la totalitat ho faran “sobre el projecte” que tenen sobre la taula.

El grup parlamentari de Salvador Illa, que s’ha ofert en diverses ocasions al Govern per aprovar els comptes, no ha rebut cap trucada ni ha mantingut cap conversa “ni oficial ni extraoficial” de l’executiu d’ERC i JxCat per parlar dels pressupostos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.