Política

La justícia britànica dicta que Assange pot ser extradit als Estat Units

Els EUA guanyen el recurs davant el Tribunal d’Apel·lació de Londres contra la resolució del gener passat en què es va denegar l’extradició del fundador de Wikileaks per risc de suïcidi

El Tribunal d’Apel·lació de Londres ha dictat una resolució en què es mostra favorable a l’extradició del fundador de Wikileaks, Julian Assange.

Els Estats Units han guanyat aquest divendres un recurs davant el tribunal contra un resolució del gener passat en què es va denegar l’extradició d’Assange per risc de suïcidi.

Ara els jutges del Tribunal d’Apel·lació han conclòs que el govern dels EUA ha ofert garanties suficients de que Assange rebrà el tracte adequat per protegir la seva salut mental i han dictat que pot ser extradit. Amb tot la decisió no és ferma ja que Assange pot presentar recurs.

“El tribunal admet el recurs”, ha informat el jutge Timothy Holroyde. Els magistrats del tribunal londinenc consideren que els Estats Units han aportat suficients garanties que el fundador de WikiLeaks rebrà un tracte adequat per cuidar la seva salut mental i, per tant, pot ser extradit.

El govern dels Estats Units acusa el fundador de WikiLeaks de posar vides “en risc” amb la publicació de WikiLeaks de centenars de milers de documents filtrats sobre les guerres d’Afganistan i Iraq i de cables diplomàtics entre el 2010 i el 2011. Les autoritats nord-americanes van al·legar durant el judici per l’extradició que el periodisme no és una “excusa” per fer activitats criminals.

Per contra, diverses entitats de drets humans alerten de l’amenaça per a la llibertat de premsa que suposa el cas. A més de denunciar el caràcter “polític” de l’acusació, la defensa de Julian Assange va avisar a la jutgessa de “l’alt risc de suïcidi” de l’activista pel seu “estat mental fràgil”.

El Relator Especial de l’ONU sobre tortura i tractaments cruels, inhumans o degradants, Nils Melzer, s’oposa a l’extradició perquè veu un “risc real de violacions de drets humans” als EUA. Recentment, Melzer va assegurar que Assange no ha tingut “cap judici just” fins ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

educació

Més de 31.400 alumnes que havien fet la preinscripció d’FP encara no tenen plaça

barcelona
política

Els renovadors presenten una proposta plural a ERC per a un “nou cicle polític”

barcelona
política

Castella i Lleó porta l’amnistia al Tribunal Constitucional

barcelona
política

Montero és forçada pel PP a explicar al Senat el finançament català

madrid
àsia

Un tribunal d’Hong Kong condemna per sedició dos periodistes

barcelona

Juli Fernández i el PSC proposaran Laura Millán com a nova alcaldessa de Palafrugell

PALAFRUGELL
guerra a gaza

L’exèrcit israelià mata cinc palestins en una mesquita a Cisjordània

Barcelona
Política

Raquel Sans plega de portaveu d’ERC per centrar-se en la candidatura alternativa a Junqueras

BARCELONA
Europa

Cita enverinada a l’est d’Alemanya

Berlín