Política

La Moncloa retreu a Casado el seu missatge sobre Catalunya: “No tot val en política”

Isabel Rodríguez rebat les manifestacions del líder del PP sobre l’escola catalana

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha retret al líder del PP, Pablo Casado, l’estil de les declaracions dels últims dies, que han tingut un nou punt àlgid aquest divendres quan ha afirmat que a Catalunya “hi ha professors amb instruccions de no deixar anar al lavabo a nens perquè parlen castellà”. Des de la taula del Consell de Ministres, Rodríguez ha afirmat que les declaracions hiperbòliques de Casado “resten” a la qualitat democràtica i al prestigi de les institucions. “Encara que Casado cregui que tot val en política i tot suma, no tot val en política i no tot suma”, i malgrat que “hi ha moltes maneres de criticar aquest govern, crec sincerament que Casado no representa els seus votants quan actua d’aquesta manera”.

Rodríguez ha reaccionat d’aquesta manera a una pregunta sobre les manifestacions de Casado des de Galícia, en què també ha assegurat que a Catalunya “als fills de policies nacionals i guàrdies civils se’ls assenyala a classe i es diu que no poden estar integrats” o que hi ha nens a qui s’ha castigat “posant pedres a la motxilla” per haver parlat en castellà al pati de l’escola. Casado també ha fet referència a “l’escandalós cas d’assenyalament” del nen de cinc anys a Canet de Mar. El president del PP ha acusat els socialistes de permetre-ho.

La portaveu del govern espanyol ha afirmat que “troba a faltar” el “sentit d’Estat” que tradicionalment s’espera del primer partit de l’oposició. En aquest marc, ha reivindicat la política “en el sentit més ampli”. “Estem veient a un senyor Casado i a un PP en el qual no es reconeixeran els votants del PP” ha dit abans de fer una crida en nom del govern “a la calma, a escoltar-nos i entendre’ns”. “La política d’oposició de Casado resta, resta a Espanya, a la qualitat democràtica i al prestigi de les institucions”, ha dit.

Rodríguez també ha demanat un cop més que no se situï l’escola a Catalunya a l’epicentre d’una batalla política. “Insistir en el missatge que no es pot utilitzar la riquesa lingüística d’aquest país per dividir. És un element de cohesió, unió i orgull, i no reconeixem el que fa Casado”. Els col·legis –ha dit- “són espais de convivència i cal protegir la infància des de tots els àmbits”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.