Política

La CUP sotmet a debat intern la seva estratègia política

L’assemblea general del cap de setmana tractarà, entre altres coses, de com afronten les municipals

Una part de les bases esmenen la ponència marc

Durant aquest cap de setmana la CUP celebra a Barcelona la seva assemblea nacional organitzativa i estratègica, que haurà de servir per definir la línia i l’estratègia política que seguirà l’organització a curt i mitjà termini. Amb aquesta perspectiva, una de les qüestions que es debatran és com afronten les pròximes eleccions municipals del 2023, en què un dels reptes serà intentar recuperar la seva representació a l’Ajuntament de Barcelona, i una eventual participació en els comicis europeus.

Així mateix, els anticapitalistes també començaran a discutir sobre el procés per renovar els membres del secretariat nacional o la creació d’una oficina del referèndum per internacionalitzar el conflicte català.

L’assemblea, però, sembla que arriba amb un ambient enrarit entre una part de les bases. I és que, segons informava ahir Vilaweb, fins a disset agrupacions territorials de la CUP han presentat una esmena a la totalitat a la ponència marc que es debatrà durant la trobada. Entre altres punts, aquest document aposta per no garantir –ans al contrari– l’estabilitat parlamentària de l’actual majoria de govern –ERC i JxCat–, una estratègia que ja ha quedat patent en la recent negociació del pressupost per al 2022, que finalment s’aprovarà gràcies al suport dels comuns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.