Política

Interior destitueix el major Josep Lluís Trapero com a cap dels Mossos d’Esquadra

Josep Maria Estela, fins ara cap de la regió policial del Camp de Tarragona, el substituirà

  • VÍDEO: Roda de premsa de Joan Ignasi Elena
  • Josep Lluís Trapero ORIOL DURAN.

El Govern ha cessat el major Josep Lluís Trapero com a cap dels Mossos d’Esquadra i ha acordat rellevar-lo al capdavant de la policia catalana per Josep Maria Estela, que serà el nou comissari cap.

Segons ha informat la conselleria d’Interior en un comunicat, al costat d’Estela, que actualment era cap de la regió policial del Camp de Tarragona, s’incorporen a la cúpula dels Mossos l’excap de la policia catalana Eduard Sallent i la subcap de la comissaria general de Relacions Institucionals i Mediació, Rosa Bosch.

Trapero, que malgrat ser cessat com a cap dels Mossos manté el rang de major, va estar al capdavant del cos entre 2013 i 2017, fins que va ser destituït pel Govern a l’octubre després de la DUI, i va ser restituït per la Generalitat al novembre de 2020, una vegada va ser absolt per l’Audiència Nacional pel seu paper en l’1-O.

Estela té 51 anys i és llicenciat en Dret per la Universitat de Lleida, té un màster en Polítiques Públiques de Seguretat i un programa superior de direcció i gestió de la seguretat pública per la Universitat Oberta de Catalunya. Forma part del cos de Mossos d’Esquadra des de l’any 1994 i ha treballat en sis de les nou regions policials del país. Ha estat comissari en cap de la regió policial de les Terres de l’Ebre i de la regió del Camp de Tarragona, càrrec que ocupava actualment. També ha estat sotscap de Ponent, inspector en cap de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) del Bages, sergent en cap de l’ABP del Pallars Sobirà o agent de la unitat de seguretat ciutadana a la comissaria de Figueres, entre d’altres.

Ha impartit docència a l’Escola de Policia de Catalunya i l’any 2014 va formar part d’un projecte del comitè de prevenció de la tortura del Consell d’Europa, en el qual va treballar amb la policia d’Albània pel que fa als procediments de detenció i les garanties de les persones detingudes.

Alhora, Joan Ignasi Elena ha volgut fer un reconeixement explícit a la feina duta a terme pel major Trapero durant tots els anys que ha estat al capdavant del cos i ha expressat la voluntat de seguir comptant amb la seva experiència en benefici de la seguretat pública del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Retrets d’ERC i Junts a Sánchez per oferir regeneració tard i malament

madrid
Jordi Cordon Pulido
Portaveu de Compromís amb Torroella i l’Estartit (CambTE), a l’oposició

“No veiem clar el projecte de la Fundació Cousteau”

Torroella de Montgrí
ERC denuncia Tolo Moya

ERC denuncia Tolo Moya

estats units

Biden demana la prohibició de l’arma amb què van disparar contra Trump

barcelona
Guerra a Europa

Rússia i Ucraïna intercanvien 95 presoners de guerra

Barcelona
regne Unit

Carles III presenta l’agenda reformista del nou govern laborista

barcelona
Tailàndia

Troben sis estrangers enverinats en un hotel de luxe de Bangkok

Barcelona
Política

Mor Alfons Llorenç, periodista i polític que va participar en la reconstrucció del País Valencià

judicial

El jutge del cas Pegasus no preveu amnistiar, per ara, l’exdirectora del CNI

barcelona