Política

El PP afirma que la devolució dels pressupostos al Congrés demostra la “debilitat” de l’executiu de Sánchez

Javier Maroto destaca que és la primera vegada que uns comptes no superen el tràmit al Senat

El portaveu popular justifica que han votat a favor “de totes les esmenes que compleixen el programa del PP” i que el partit dona suport a la Carta de Llengües Regionals europea

El portaveu del PP al Senat, Javier Maroto, ha celebrat aquest dimarts que els pressupostos generals de l’Estat (PGE) de 2022 no hagin superat el tràmit al Senat perquè això posa de manifest la “debilitat” del govern de Pedro Sánchez. Els populars han propiciat la devolució del projecte de llei al Congrés per a la seva aprovació definitiva en haver donat suport, per sorpresa, a una esmena introduïda per Compromís en suport de les llengües minoritàries.

“El PP s’alegra enormement d’aquesta ensopegada de Pedro Sánchez al Senat que torna els pressupostos i fa que tota Espanya s’assabenti de com en són de dolents aquests pressupostos i de com n’és de dèbil el govern de Sánchez en la relació amb els seus socis”, ha assegurat Maroto en una atenció als mitjans.

El popular ha destacat que aquesta “és la primera vegada en la història democràtica del nostre país que un govern veu com se li retornen els pressupostos pel Senat sense el seu vistiplau”. “És la primera vegada que això passa i, sens dubte, demostra la debilitat d’aquest govern”, ha insistit.

En relació amb el seu inesperat vot a favor de l’esmena de Compromís, que destina 1,6 milions d’euros del pressupost a la “promoció i difusió” de les llengües minoritàries, Maroto ha justificat que el PP “ha votat que sí a totes les esmenes que contenen o compleixen el programa del PP”.

Maroto ha recordat que el PP ha votat a favor de la carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries, “que està aprovada pel govern d’Espanya i el PP des de 1992”. “Ho fem perquè aquesta carta distingeix perfectament el que és una llengua cooficial com el gallec, català o el basc, de qualsevol altra llengua que simplement té el caràcter de minoritària o regional”, ha indicat. “ERC ha votat diferent, no sabem si ha traït l’acord o ha estat un error”, ha ironitzat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia