Política

ERC, Junts i PSC acorden la renovació del Consell de Garanties i la Sindicatura de Comptes

Miquel Salazar serà el Síndic Major

Els grups designaran properament els membres de la Comissió de Garantia del Dret d’accés a la Informació Pública

ERC, Junts i PSC han arribat també a un nou acord per renovar els càrrecs caducats que depenen del Parlament.

Els tres principals grups parlamentaris han anunciat aquest dijous en un comunicat conjunt un acord sobre la composició de dos dels òrgans de designació parlamentària:  el Consell de Garanties Estatutàries (CGE) i la Sindicatura de Compte.

La proposta que ERC, Junts i PSC formalitzaran al Parlament situa Miquel Salazar com a Síndic Major de la Sindicatura de Comptes, de la qual ja en formava part a proposta dels socialistes. Els altres membres de la sindicatura proposats són Llum Rodríguez, Ferran Roquer, Josep Viñas, Manel Rodríguez, Maria Àngels Cabasés i Anna Tarrach.

Per al CGE en plantegen com a membres Eduard Roig, Mercè Barceló, Francesc Esteve –que va ser director del gabinet jurídic de la Generalitat-, Laura Díez Bueno, Montse Rosell i Enoch Albertí.

L’acord permetrà iniciar els tràmits establerts per llei per a la renovació dels òrgans esmentats a través dels mecanismes que han d’avaluar la idoneïtat de les candidatures a partir del mes de gener de 2022.

Després d’aquest nou acord, encara queda pendent la composició de la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Públic, que segons informen els tres grups “s’acordarà properament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia