Política

Giró no veu “trencada” la majoria independentista, sinó “plena de salut”

El conseller assegura que reduirà l’impost de patrimoni un cop es recuperi l’economia

Assegura que hi haurà un referèndum pactat “més aviat del que ens pensem”

El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha defensat aquest divendres que la majoria independentista al Parlament no està “trencada”, sinó que la veu “plena de salut”, malgrat que els comptes es van aprovar aquest dijous gràcies a l’abstenció d’En Comú Podem i amb el rebuig de la CUP.

El Parlament va aprovar els pressupostos de la Generalitat per 2022 amb els vots a favor d’ERC i JxCat i la decisiva abstenció d’En Comú Podem, una geometria diferent de la que va fer possible la investidura de Pere Aragonès al maig i que ara allunya la CUP del Govern.

No obstant això, Giró, de JxCat, considera que “la majoria del 52 %” en vots resultant dels últims comicis catalans “no està trencada per cap banda”, ja que està convençut que “si algun dia hi ha un referèndum vinculant” l’opció independentista superarà aquest percentatge, ha assegurat en declaracions a Ràdio 4 i La 2.

“La meva prioritat era fer pressupostos amb la CUP; finalment no vam arribar a un acord i no passa res [...], ja n’arribarem a altres”, ha comentat. En la mateixa entrevista, Giró ha assegurat que reduirà l’impost de patrimoni un cop es recuperi l’economia. “Ara mateix tenim uns ingressos molt minsos, però si hi ha un impost que hem de reduir, aquest és el de patrimoni”, ha recalcat.

Durant l’entrevista, el conseller ha volgut destacar la “voluntat negociadora” de la CUP i a tornar a emplaçar la formació anticapitalista a negociar el comptes de l’any 2023. “Estic convençut que la CUP volia intentar-ho, si no no hauríem estat tant de temps reunits”, ha subratllat.

També en relació amb els comptes públics, Giró ha tornat a defensar que el govern espanyol ha d’aprovar un nou fons extraordinari covid per al 2022. “Amb les campanades de Cap d’Any no haurem superat la pandèmia; necessitarem aquestes ajudes”, ha apuntat. “Estic segur que acabaran arribant, perquè la realitat s’imposarà”, ha afegit.

Un referèndum pactat “més aviat del que ens pensem”

En l’entrevista d’aquest divendres, Giró també ha assegurat que Catalunya celebrarà un referèndum pactat amb l’Estat. “El viurem sense cap mena de dubte”, ha apuntat. Tot i que el no ha fixat cap data –ha comentat que “un dels grans errors de l’independentisme” ha estat precisament el de posar dates-, el conseller ha dit que arribarà “més aviat del que ens pensem”. “Serà més tard del que jo voldria, però més aviat del que creiem”, ha insistit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia