Política

La CRÒNICA

Poc esperit nadalenc al ple de Sant Feliu de Guíxols

Els quatre grups de l’oposició al ple de Sant Feliu de Guíxols (ERC, JxCat, Guíxols des del Carrer i MES) han coordinat diverses iniciatives en els últims mesos davant la majoria absoluta de Tots per Sant Feliu i el PSC (13 regidors dels 21). Republicans i els de Puigdemont han diversificat la política de diàleg i debat de propostes que al final capitalitza el govern. I, en aquesta línia, les quatre forces presentaven una moció per reclamar més presència als mitjans de comunicació municipals (webs, xarxes, butlletí, la ràdio municipal i els espais de participació de TV Costa Brava).

El govern ha endurit el to davant aquestes accions conjuntes. I dimarts, amb el ple ordinari avançat per allunyar-lo de les festes de Nadal, el to de la sessió va acabar bastant als antípodes de l’esperit de pau i concòrdia, més aviat una seqüela del Malson abans de Nadal. El portaveu de MES, Pere Albó, que obria les intervencions sobre mitjans, va burxar en el passat periodístic de la tinenta d’alcaldia Núria Cucharero, i va encendre la metxa dels portaveus del PSC, Josep Muñoz, i el de TSF, Josep Saballs, que van retreure a Albó la insinuació i, també a tota la resta, que anessin plegats i no la desmentissin.

Jordi Lloveras (GdC), Cristina Vicens (JxCat) i Sílvia Romero (ERC) van mirar de llimar asprors i van fer costat a Cucharero en el segon torn, sobretot en veure que el govern aprovaria la revisió d’un reglament que data del 2005. Però no van trobar treva. L’alcalde, Carles Motas, es reservava l’última intervenció per acusar-los, a tots vuit edils en el mateix sac, de “no fotre un pal a l’aigua”. Va fer recompte de les notes que han enviat els últims 30 mesos a la ràdio municipal, i els va etzibar que han treballat entre 30 (GdC) i 6 dies (MES), segons cada sigla. A més d’atacar de retruc Junts, perquè Albó (MES) és diputat de la formació al Parlament. Els al·ludits van demanar rèplica, però Motas no els la va concedir. Només els va instar a renegociar un reglament que, si es reobre, ara mateix, millor deixar passar el Dia dels Innocents.Saballs, de fet, ja els va recordar que si apliquen “proporcionalitat” en els 6.000 caràcters del butlletí que ara mateix es reparteixen tots sis grups, a ells els en pertocarien 2.857 i a Lloveras i Albó, 285. I els altres grups han activat les xarxes socials per denunciar l’actitud agressiva de Motas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La convenció de Kamala Harris

Los Ángeles
Jordi Parent
Alcalde d’Olesa de Montserrat (ERC)

“Un dia la reivindicació del Montserratí es pot revifar”

Olesa de Montserrat
Fernando Vicente
Cap de l’oposició a Olesa de Montserrat (PSC)

“Veient com està governant, amb aquest alcalde, no hi pactaríem”

Olesa de Montserrat

L’any convuls del ‘nou’ Bloc Olesà

Olesa de Montserrat
Ven eçuela

L’oposició reivindica com a “gran victòria” les marxes de dissabte

Barcelona
Guerra a Europa

Lukaixenko avisa que l’ofensiva ucraïnesa a Kursk pot empènyer Rússia a utilitzar armes nuclears

Barcelona
política

Junts retreu a Illa que anés a “rebre instruccions” de Sánchez i no als actes del 17-A

barcelona
política

Prada homenatja Jordi Carbonell en el centenari del seu naixement

prada
Guerra a Gaza

Netanyahu insisteix que és Hamàs qui rebutja un acord

Barcelona