Política

El Govern confia que la taula de diàleg quedi “al marge” de les eleccions a Castella i Lleó

Plaja diu que la Generalitat no es quedarà “de braços plegats” si la negociació amb l’Estat no dóna fruits

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha confiat que la taula de diàleg Estat-Generalitat quedi “al marge” de les eleccions autonòmiques a Castella i Lleó, convocades per al 13 de febrer d’aquest 2022. “Per a aquest Govern això no és un condicionant de res”, ha dit a la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu. Estava previst que la taula de diàleg es tornés a reunir amb el canvi d’any però, segons la portaveu, “encara no esta tancada la data” tot i que es manté la previsió de principis d’any.

Plaja ha assegurat que l’objectiu de la delegació catalana “és poder exercir l’autodeterminació i posar fi a la repressió a través de l’amnistia” i ha advertit que “el Govern no es quedarà esperant de braços plegats en cas que el procés de negociació no doni resultats”. El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, que ha acompanyat la portaveu a la roda de premsa, ha afegit que aquest espai de negociació està fent “treballs forçosament discrets” i que no es donaran a conèixer fins que tingui lloc la propera reunió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.