Política

Aragonès avisa l’Estat que “no hi ha temps a perdre”

Preveu una reunió de la taula de diàleg en les properes setmanes

El president insisteix que la qüestió de confiança ha “perdut sentit” després que el PPC li demana que s’hi sotmeti

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, preveu que en les properes setmanes hi hagi una reunió de la taula de diàleg entre Catalunya i l’estat espanyol i espera que s’hi abordin continguts que permetin “avançar” per “resoldre el conflicte”. “Estem parlant amb el govern de l’Estat perquè sigui així”, ha afirmat en declaracions als mitjans de comunicació en una visita a Granollers. Aragonès ha dit al govern espanyol que “no hi ha temps a perdre en la recerca de solucions polítiques al conflicte entre Catalunya i l’Estat”. D’altra banda, el president de la Generalitat ha insistit que la qüestió de confiança ha “perdut sentit” després que el secretari general del PPC, Santi Rodríguez, demani que s’hi sotmeti, en una entrevista a l’ACN.

Aragonès ha assenyalat que “el marge de confiança que hi ha d’haver en qualsevol procés de negociació ha d’anar acompanyat de concrecions en el calendari” i ha afirmat que “en les properes setmanes hi haurà una nova reunió” de la taula de diàleg, si bé no n’ha donat més detalls.

“Un missatge que hauria de tenir molt clar el govern de l’Estat és que no hi ha temps a perdre en la recerca de solucions polítiques al conflicte i per trobar una solució democràtica que permeti als catalans decidir el futur polític amb absoluta llibertat”, ha resolt preguntat per si hi ha contactes amb el govern espanyol per a una nova reunió de la taula de diàleg, en una atenció als mitjans de comunicació durant una visita aquest dissabte al centre de Granollers.

Sobre les declaracions en una entrevista a l’ACN del secretari general del Partit Popular de Catalunya (PPC), Santi Rodríguez, Aragonès ha acusat aquesta formació de tenir “la clara intenció d’atacar la majoria de la investidura al Parlament”. Aragonès ha reiterat que la qüestió de confiança “perd sentit” després de no poder “reeditar l’acord d’investidura en l’aprovació dels pressupostos” i ha assegurat que la “voluntat és reconstruir aliances amb la CUP i sumar més suports per governar Catalunya en clau social, amb ambició nacional i per resoldre el conflicte polític”.

Aragonès veu “artificial” la polèmica de les macrogranges

Preguntat per la polèmica de les macrogranges dels darrers dies, Aragonès l’ha titllada d’”artificial” i ha advertit que s’hi “volen treure declaracions de context per part de la dreta espanyola”. El president de la Generalitat ha decidit no donar-ne l’opinió per “no contribuir”, ha argumentat, que qüestions que haurien de ser “objecte d’anàlisi i debat” es discuteixin “de forma populista per interessos electorals”. Aquesta és una polèmica generada en els darrers dies després d’unes declaracions del ministre de Consum, Alberto Garzón, en què criticava el model de les anomenades macrogranges, o de ramaderia intensiva, a l’estat espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESTATS UNITS

El Pentàgon envia més avions i vaixells de guerra al Pròxim Orient

BARCELONA
política

Les bases d’ERC beneeixen Illa amb un “sí vigilant”

barcelona
estats units

Harris ja té els vots per a la nominació demòcrata a la Casa Blanca

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu autoritza continuar les converses de treva al Caire

barcelona
política

Jovent Republicà decidirà dilluns si també avala Illa, com ha fet ERC

barcelona
política

ERC no garanteix la investidura immediata d’Illa si Puigdemont és detingut

barcelona
estat espanyol

Begoña Gómez també es querella contra el jutge que la investiga

barcelona
àfrica

Almenys 21 morts en les protestes de joves pel cost de la vida a Nigèria

barcelona
guerra a europa

L’OIEA alerta de problemes amb la refrigeració en la central nuclear de Zaporíjia

barcelona