Política

Els comuns diuen que la proposta de finançament “perjudica a Catalunya”

També demanen a Aragonès que prengui la iniciativa

Mena emplaça ERC a aprovar la reforma laboral i afirma que després es poden parlar d’altres millores

Els comuns creuen que la proposta de finançament presentada per la ministra d’Hisenda “perjudica a Catalunya”. Per això reclamen al president del Govern, Pere Aragonès, que prengui la iniciativa. El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha demanat a Aragonès “que no faci deixadesa de funcions” i que s’ajunti amb el País Valencià i les Illes Balears per “liderar una proposta de finançament beneficiosa i solidària amb la resta de territoris”. Pel que fa a la reforma laboral, els comuns han reclamat a ERC que l’aprovin dijous al Congrés i han expressat que després es poden abordar altres millores en el marc laboral.

Sobre el finançament autonòmic, Mena ha considerat que Catalunya hauria de liderar-ho, “com fa el País Valencià”. I ha acusat Aragonès de fer “deixadesa de les seves funcions en la defensa del model de finançament autonòmic”. “Aquesta no és una qüestió que es pugui resoldre fent els deures a última hora, com fa Aragonès”, ha valorat Mena.

Els comuns han assegurat que no es quedaran de braços creuats i que faran del finançament autonòmic “un debat clau2: “Donarem la batalla per a defensar els interessos de tots els catalans”.

Després que ’El Periódico’ hagi publicat que el govern espanyol ajorna la taula de diàleg a la primavera, Mena ha dit que l’important “no és tant la data com l’ordre del dia”. “Com més aviat es pugui fer sense respondre els interessos electoralistes per part de ningú, millor”, ha comentat el portaveu.

Finalment, en plena polèmica sobre la decisió del jurat del Benidorm Fest d’enviar l’artista Chanel a Eurovisió, Mena ha explicat que el seu grup al Congrés –via Galícia en Comú- ha registrat preguntes a la comissió d’RTVE “per esclarir què ha passat” amb aquest assumpte.

Els comuns demanen a ERC que doni suport a crear una comissió d’investigació sobre els abusos a l’Església també al Parlament

Els comuns han demanat a ERC que doni suport a crear una comissió d’investigació “per saber tota la veritat sobre els abusos a l’Església” al Parlament. Mena ha afirmat que “no hi ha cap explicació lògica” per la qual al Congrés els republicans hagin registrat aquesta petició i al Parlament no ho facin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.