Política

Calviño defensa que la reforma laboral mereix un suport “unànime” i insta el PP a votar-hi a favor

Cs acusa Díaz “d’autosabotejar-la” cercant el suport d’ERC i EH Bildu i demana “no fer cessions als separatistes”

La vicepresidenta primera i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha defensat que la reforma laboral mereix un suport “unànime” en la votació de demà dijous al Congrés. Calviño ha reclamat “responsabilitat” als grups parlamentaris i ha instat el PP a votar a favor de l’acord del govern espanyol amb els agents socials. En resposta a preguntes dels populars i de Cs durant la sessió de control aquest dimecres al matí a la cambra baixa, la vicepresidenta primera ha afirmat que la reforma laboral és “bona” i ha argumentat que les dades d’atur de gener “ho avalen”. “Sumin-se a aquesta recuperació forta, sostinguda i justa”, ha dit Calviño al principal partit de l’oposició.

La portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra, ha assegurat que el govern espanyol és “mentider” i l’ha acusat de fer “propaganda”. “No estem per a triomfalismes”, ha dit.

Cs critica Díaz

Per la seva banda, el portaveu de Cs, Edmundo Bal, ha criticat que la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, cerca “autosabotejar” la reforma laboral buscant el suport d’ERC i EH Bildu.

Bal ha afirmat que el partit liberal vol “evitar la catàstrofe de les cessions a Rufián i a Otegi”. “Sense Cs ja estarien cedint al xantatge dels separatistes”, ha remarcat, i ha reivindicat la “responsabilitat” del seu partit.

Asens demana “sentit històric” a ERC

El president de grup d’Unides Podem al Congrés dels Diputats, Jaume Asens, ha reclamat aquest dimecres “sentit històric” i “responsabilitat” a ERC perquè voti a favor de la reforma laboral que es convalida aquest dijous al Congrés. En una entrevista a RNE, Asens ha insistit que “fins a l’últim minut” encara “hi ha opcions per tirar endavant la reforma amb la majoria de la investidura”. Si ERC vota en contra, ha dit, “haurà comès l’error més greu de la legislatura”.

“S’entén que Junts, que al seu dia va donar suport a la reforma del PP” voti en contra de la reforma “perquè considera que CCOO i UGT no són sindicats catalans i fan de corretja de transmissió de Foment del treball”, ha dit, “però a ERC aquesta és una actitud estranya”.

El portaveu dels comuns al Congrés també ha retret a ERC que busqui torpedinar el projecte de la vicepresidenta Yolanda Díaz. “A Rufián el va trair el subconscient quan va dir que ERC no vota projectes personals donant a entendre que es vota el projecte de Yolanda Díaz quan el que està en joc són els drets dels treballadors”, ha dit.

“L’adversari no és Yolanda Díaz, sinó la precarietat, i Rufián semblava més preocupat pel primer que pel segon”, ha sentenciat. En tot cas s’ha mostrat convençut que una trencadissa del bloc d’investidura en aquesta votació i una aprovació de la reforma laboral amb Cs no implica un canvi estratègic per part de l’executiu ni un canvi dels socis pel partit d’Arrimadas en les futures votacions.

UGT sol·licita un “últim esforç”

El secretari general de la Unió General de Treballadors (UGT), Pepe Álvarez, ha demanat “un últim esforç” a ERC perquè voti a favor de la reforma laboral plantejada pel PSOE. “Un ‘no’ em doldrà molt”, ha dit aquest dimecres en una entrevista al ‘Cafè d’Idees’ de La 2. Tot i que el partit manté el rebuig a la reforma laboral, Álvarez confia que la decisió “es pugui reconvertir” en les pròximes hores i llença un avís a la formació. “El que voti en contra de la reforma laboral, estarà a favor que es mantingui la reforma del PP”, ha dit, tot insistint que la proposta dels socialistes “millora nítidament” les condicions de treball de les persones.

“Confio que ERC sigui conscient que la reforma laboral no forma part de la política que no afecta directament als ciutadans”, ha subratllat, tot instant a altres formacions com el PP que també apostin per donar suport a la reforma.

Durant la mateixa entrevista, Álvarez ha insistit que encara “hi ha marge” per obtenir una majoria més àmplia i que, un cop aprovada la llei, ja hi haurà marge per introduir nous elements. “Sóc molt crític amb els polítics que diuen que voten en contra la reforma laboral perquè defensen que falten elements; la pregunta seria, què han fet vostès?”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Retrets d’ERC i Junts a Sánchez per oferir regeneració tard i malament

madrid
Jordi Cordon Pulido
Portaveu de Compromís amb Torroella i l’Estartit (CambTE), a l’oposició

“No veiem clar el projecte de la Fundació Cousteau”

Torroella de Montgrí
ERC denuncia Tolo Moya

ERC denuncia Tolo Moya

estats units

Biden demana la prohibició de l’arma amb què van disparar contra Trump

barcelona
Guerra a Europa

Rússia i Ucraïna intercanvien 95 presoners de guerra

Barcelona
regne Unit

Carles III presenta l’agenda reformista del nou govern laborista

barcelona
Tailàndia

Troben sis estrangers enverinats en un hotel de luxe de Bangkok

Barcelona
Política

Mor Alfons Llorenç, periodista i polític que va participar en la reconstrucció del País Valencià

judicial

El jutge del cas Pegasus no preveu amnistiar, per ara, l’exdirectora del CNI

barcelona