Política

L’ANC convoca una concentració el 12 de febrer per defensar la sobirania del Parlament

L’Assemblea demana “obediència a la majoria del 52% sorgida democràticament de les urnes”

Paluzie demana als polítics un acte de “desobediència” per l’escó de Juvillà o que “parlin amb claredat als ciutadans”

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha convocat una concentració per al pròxim dissabte 12 de febrer a les 12h a la plaça Sant Jaume de Barcelona en defensa de la sobirania del Parlament de Catalunya arran del cas Pau Juvillà i reclamar el respecte “obediència a la majoria del 52% sorgida democràticament a les urnes”.

L’entitat pretén així llençar un missatge als polítics sobiranistes, reclamant-los un acte de “desobediència” que eviti que l’aticapitalista perdi l’escó o bé que “parlin amb claredat a la ciutadania” i els expliquin que no pensen seguir aquesta estratègia. La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha fet aquestes consideracions en una carta enviada a les bases de l’entitat.

La concentració convocada per l’Assemblea pretén reunir, a les 12 del migdia del dia 12 de febrer i a les portes del Palau de la Generalitat, a tots aquells partidaris de fer valer la majoria independentista de manera immediata i defensant la sobirania del Parlament. En aqust mateix sentit s’ha expressat Paluzie a la seva carta, on ha denunciat les “ingerències de la Junta Electoral o el Tribunal Suprem” en la política catalana, recordant els casos de Torra i les investidures fallides de Puigdemont, Turull i Sànchez. “Impliquen que, al nostre país, el que decidim els electors votant no es respecta”, sentencia a la missiva.

En aquest sentit, creu que des que el Parlament va aprovar les lleis de desconnexió i del referèndum al 2017, s’ha “entrat en una falsa democràcia on el que es vota no té valor”. “Només tornant a fer un acte de sobirania, amb unitat d’acció de les forces polítiques i de la ciutadania mobilitzada, recuperarem la democràcia real. Per a l’Assemblea, aquest acte de sobirania és una declaració d’independència parlamentària amb la voluntat, la determinació i la capacitat de fer-la efectiva. Abans d’arribar-hi, podria haver-hi catalitzadors, per exemple plantar-se en qualsevol d’aquests exemples d’ingerències en la sobirania del Parlament que s’han produït els darrers anys”, explica Paluzie.

A més, concreta que “si es creu que la retirada de l’escó al diputat Juvillà en pot ser un, l’ANC hi serà, amb la mobilització popular per defensar-lo”. “Si per contra no es volen fer actes de desobediència parcial, cal explicar-ho amb honestedat i claredat a la ciutadania, i alhora marcar de nou l’objectiu col·lectiu, el de l’obediència al vot de la majoria popular, el de l’obediència a la sobirania popular representada en el nostre Parlament, el de l’obediència a la majoria del 52%”, remarca.

FOTOS

Pla mitjà de la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, a les portes del Tribunal Superior de Justícia. Imatge del 22 de novembre del 2021 (Horitzontal)

Arxiu

Ves



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia