Política

Biden anuncia l’eliminació del líder d’Estat Islàmic, a Síria

Al-Qurashi mor durant una missió de forces especials dels EUA

L’atac mata 13 persones més, la meitat, nens

El president dels EUA, Joe Biden, va anunciar ahir la mort del líder d’Estat Islàmic (EI), Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurashi, durant una operació a càrrec de les forces especials nord-americanes al nord-oest de Síria. En el raid, que va tenir lloc abans de l’alba, hi van morir 13 persones més, inclosos 6 nens, segons van informar els equips de rescat.

Fonts de l’administració nord-americana van explicar que Al-Qurashi va perdre la vida a l’inici de l’operació, quan va fer detonar una bomba que duia al damunt i que va matar també membres de la seva família. “Gràcies a la perícia i la valentia de les nostres forces armades, hem eliminat del camp de batalla Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurashi, el líder d’EI”, va dir en una declaració Biden, tot confirmant que els militars nord-americans van tornar de la missió sans i estalvis. A partir d’ara, hi va afegir el president dels EUA, “el món és un lloc més segur“.

L’operació, a càrrec de comandos transportats per helicòpters, s’assembla a la que l’octubre del 2019 va liquidar l’anterior líder d’Estat Islàmic, Abu Bakr al-Baghdadi. Aquest va morir en detonar un armilla amb explosius mentre fugia de les forces nord-americanes que el perseguien fins al seu amagatall, no lluny d’on ahir va morir Al-Qurashi.

Tot i que poc es coneix d’aquest dirigent gihadista, els analistes consideren que la seva eliminació representa un cop dur per a Estat Islàmic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia